Opel Stock

Karsan Autonomous Atak Electric е първият серийно произведен самоуправляващ се автобус в Европа и САЩ

Karsan Autonomous Atak Electric е първият серийно произведен самоуправляващ се автобус в Европа и САЩ

Karsan Autonomous Atak Electric е първият серийно произведен самоуправляващ се автобус в Европа и САЩ

Реклама Renault Arkana
- Автономният автобус от 4-то ниво на Карсан - Atak Electric ще бъде разработен в сътрудничество с ITU!

Предлагайки транспортни решения, подходящи за нуждите на мобилността от епохата, във фабриката си в Турция, Karsan сега провежда нов проект след Румъния, за Autonomous Atak Electric, първият самоуправляващ се автобус от ниво 4 в Америка и Европа. В рамките на проекта Karsan си сътрудничи с Техническия университет в Истанбул (ITU), една от най-уважаваните образователни институции в Турция, и се съгласи да използва автономния Atak Electric в научноизследователската и развойната дейност на университета.

С това сътрудничество целта е да се разработят нови проекти с висок търговски потенциал в световен мащаб в областта на автоматизираните автомобилни технологии от турските инженери от бъдещето. Автономният Atak Electric, разработен по модела Atak Electric от 8-метров клас, с работата на екипа за научноизследователска и развойна дейност на Karsan и автономния технологичен партньор ADASTEC, ще бъде доставен в университета през втората половина на годината.

На церемонията по подписването на проекта, Окан Баш, главен изпълнителен директор на Карсан, се срещна с проф. Д-р Исмаил Коюнку, ректор на ITU и д-р Али Уфук Пекер, главен изпълнителен директор на ADASTEC, и каза: „С пионерската си роля Карсан започна да работи за произвеждайте превозни средства за обществен транспорт на бъдещето. Съответно, в началото на годината въведохме Autonomous Atak Electric, първият сериен автоматизиран автобус Level-4 в Европа и Америка. След като получихме първата си поръчка от Румъния, сега сме щастливи да отговорим на искането на ITU, една от най-уважаваните образователни институции в Турция. Като част от това, ние се стремим да доставим автономни Atak Electric за учебната 2021-2022 година. За нас и страната ни е чест, че нашият 8-метров автобус без шофьор ще бъде използван и разработен в рамките на научноизследователската и развойна дейност на ITU. “

По отношение на проекта, ректорът на ITU проф. Д-р Исмаил Коюнчу каза: „Надявам се проектът, по който работим, да се подобри с новаторската инженерна перспектива на Техническия университет в Истанбул и да се превърне в история за успех.“ Изпълнителният директор на ADASTEC д-р Али Уфук Пекер каза: „Благодарение на данните които ще бъдат споделени от научноизследователска и развойна дейност, академични публикации, изисквания за продукти и работна сила от индустриални и технологични компании, свързани с автономни превозни средства, ще могат да бъдат използвани като сложна информация с добавена стойност. Ние сме много горди и доволни да предприемем подобен проект. “

Споменавайки подробностите за проекта, ректорът на ITU проф. Д-р Исмаил Коюнку каза, „Един от най-важните стълбове на дигитализацията днес е технологията за изкуствен интелект, която придобива значение всеки ден и е интегрирана с много прахосмукачки. Вече е възможно да се използва широко в приложения за автономни превозни средства и да се минимизират проблемите, причинени от човешка грешка. В ITU вече бяхме работили



на тази технология. Но сега, благодарение на проекта за научноизследователска и развойна дейност, който осъществихме с производителя на превозни средства Karsan и неговия автономен бизнес партньор ADASTEC, ще можем да внедрим изцяло вътрешна и национална технология и ще имаме шанса да предоставим информация и опит на други сектори с новите преживявания, които имаме, ще придобият. Надявам се, че проектът, по който работим, ще се подобри с новаторската инженерна перспектива на Техническия университет в Истанбул и ще се превърне в история за успех. "

Автономният Atak Electric приветства бъдещето със своите характеристики! Бусът може да се придвижва по улиците без човек водач, оборудван със сензори LiDAR навсякъде. Автономният Atak Electric се предлага с иновативни технологии като усъвършенстван радар отпред, обработка на изображения с висока разделителна способност с RGB камери и допълнителна безопасност при шофиране благодарение на термовизионни камери. Предлагайки ниво на автономно шофиране от ниво 4 в комбинация с тези технологии, Autonomous Atak Electric може да се движи по предварително уговорен маршрут. Способен да достигне скорост до 50 километра в час при всякакви пътни условия през нощта и денем, когато в режим на самоуправление, автобусът може автономно да изпълнява задачи, извършени преди това от човешки шофьор, като например спиране в спирките по маршрута, управление на пътниците качване / изключване, навигация през кръгови кръстовища, пътни артерии или светофари и др.

За Karsan:
Празнувайки своята 55-та годишнина тази година в турската автомобилна индустрия, Karsan произвежда в своите модерни съоръжения собствени превозни средства, както и части за известните световни марки в сектора на търговските превозни средства. Компанията се занимава с производство на търговски превозни средства от 1981 г., а фабриката й в Hasanağa в Бурса има капацитета да произвежда до 19 870 автомобила годишно на една смяна. Фабриката Hasanağa е гъвкав завод, който може да произвежда всякакви превозни средства в едни и същи съоръжения, от леки автомобили и тежки камиони до минивани и автобуси. Намира се на 30 км от центъра на град Бурса и е създаден на площ от 200 хил. Кв. М, 90 хил. Кв. М от които е затворено пространство.

Карсан е единственият независим производител на леки търговски превозни средства в Турция от повече от 50 години и следващата фаза на компанията, задвижвана и активирана от нейните бизнес партньори и лицензополучатели, е да разработи поръчкови версии на нови и съществуващи превозни средства, за да може да разшири присъствието си във всички сегменти на товарни и пътнически превози. Работейки за разработване на иновативни продукти и услуги „от идеята до пазара“ в сегмента на обществения транспорт, Karsan се стреми преди всичко да укрепи своята основна бизнес линия на производителя / OEM. Karsan управлява цялата си автомобилна верига за създаване на стойност от НИРД и производство до маркетинг, продажби и следпродажбени дейности.

В момента компанията произвежда новите леки търговски превозни средства H350 за Hyundai Motor Company (HMC), 10-12-18 м автобуси за Menarinibus и свои собствени модели Jest, Atak и Star. Той също така произвежда изцяло електрически превозни средства, Jest Electric и Atak Electric, в партньорство със световния гигант BMW, както и Autonomous Atak Electric в партньорство с ADASTEC. Освен производството на превозни средства, Karsan предлага и редица индустриални услуги в своята фабрика в организираната индустриална зона.
www.karsan.com

Относно ADASTEC
Adastec е създадена през 2019 г. Компанията разработва софтуерни платформи за автономни и свързани превозни средства за обществен транспорт. Отворената платформа за автономни превозни средства ADASTEC позволява модерни, автономни и споделени превозни средства за обществен транспорт да бъдат пуснати в експлоатация заедно с всички периферни услуги. Извършвайки научноизследователска и развойна дейност в офиса си в Технологичния парк на университета Boğaziçi, Adastec има офиси в Сан Франциско и Детройт.
www.adastec.com Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Automakers press releases Abarth

Честит рожден ден Абарт!

Мар 31, 2024
Авто Новини Automakers press releases Volkswagen

Световен бестселър празнува своя 50-ти рожден ден

Мар 29, 2024
Авто Новини Automakers press releases Ретро Mercedes-Benz

Скулптура в ярко червено: Mercedes-Benz 500 K Special Roadster

Мар 13, 2024