Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Проф. Ангелов: Във Варна е предвидено изграждането на нова детска клиника, инфекциозна болница и площадка за медицински хеликоптер
Автор: Пламена Николова 15:46 / 14.06.2021Коментари (1)4674
© Varna24.bg
Във Варна е предвидено изграждането на една от новите четири детски болници, инфекциозна клиника и площадка за медицински хеликоптер. Това заяви при гостуването си днес проф. Костадин Ангелов, водач на листата с кандидат-народни представители на коалиция ГЕРБ/СДС в морската столица, предаде репортер на Varna24.bg.

"При влизането в залата ми направиха впечатление надписите в Юнашкият салон на Варна. Тук пишеше: "Смелост, Стройност и Солидарност". Ние сме смели да вземаме трудните решения в най-тежките моменти в нашата страна. Стройни са нашите редици и с тях сме сигурни, че победата на 11 юли ще бъде за нас. Солидарни сме с проблемите на хората и ги претворяваме в решения, за които можем да носим отговорността си.

Варна е един от моите любими градове, с право морска столица на България. Тук съм започнал своето висше образование. Нека не забравяме, че тук има 6 университета. 40 000 студента учат във Варна. Трябва да насочим всичките си усилия в образованието, за да може да получат това, което очакват тези млади хора като образование и кариерно развитие. 

По отношение на здравеопазването Варна е изключително облагодетелстван град. Тук се намира една от най-високо технологичните болници в България - УМБАЛ "Св. Марина", както и МБАЛ "Св. Анна", която по нищо не отстъпва с високото качество на услугите, които предоставя.

Какво още ще направим за здравеопазването във Варна? Ще изградим нова инфекциозна клиника, защото всички се сблъскахме с проблемите, които видяхме по време на пандемията. Една от новите четири детски болници ще бъде изградена във Варна. 

По отношение на областта, знаем, че има много места, където медицината отсъства. Именно затова ще финансираме със средства от държавния бюджет изграждането на 30 допълнителни медицински центъра. С лекари от университетските и областните болници ще бъде осигурено високотехнологично медицинско обслужване там, където в момента липсва. По предварителни данни това ще струва на държавния бюджет около 30 млн.лв. за оборудването на тези медицински центрове. Това ще са медицински центорев на колела, които ще обикалят страната и ще обслужват всеки, който се нуждае от това. 

Ще бъдат финансирани допълнително университетските и областните болници, които ще поддържат тези центрове със съответните лекари и сестри. Същото ще направим със зъболекарските кабинети и най-вече с мобилните аптеки. 

Има много места, където няма аптеки и лекарят е единственото възможно решение да достави лекарства. 

Бяхме заложили в плана за възстановяване и развитие средства, с които да започнем модерна превенция и профилактика на българските граждани по отношение на онкологичните заболявания като рак на гърдата, рак на стомаха, рак на простатата, тъй като раковите заболявания са втората причина за смъртността в страната. 

Третото важно нещо е завършване на системата ХЕМС, която предвижда система от хеликоптери за осъществяването на спешна медицинска помок. Варна ще бъде едното място от системата, тук ще бъде площадката за хеликоптер, който да поема спешността за нуждаещи се от Североизточна България", каза Костадин Ангелов.

Повече вижте във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 14.06.2021 г.
0
 
 
Ти вече не приключи ли с лъжете и политиката ? Това ти беше да си министър, повече кокъл за теб не , наяде се достатъчно !
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Съдебна реформа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: