Lasurit eshop

Елавтомобилите - съвети за икономично шофиране

Юни 14, 2021
Елавтомобилите - съвети за икономично шофиране

Елавтомобилите - съвети за икономично шофиране

Реклама Peugeot 408
Eлавтомобилите могат да покажат своите предимства, особено чрез ефективното възстановяване на енергията, нулевите емисии и нисък шум, в градския трафик и в градските райони. Индивидуалният стил на шофиране и тук е винаги определящ, затова от немския автомобилен клуб ADAC дават препоръки за енергоспестяващ стил на шофиране.

1. Предвиден стил на шофиране - Общото правило е, че стабилното и изпреварващо в предвижданията за пътната остановка шофиране спестява енергия, като същевременно се запазва добро разстояние от тези отпред.

2. Поведение при ускорението - Ускорявайте внимателно, особено в градския трафик, в ритъм на спиране и движение. Това намалява разхода и защитава батерията на електрическа кола.

3. Използвайте възстановяване/рекуперация - Веднага щом се намали „газта“, двигателят се превръща в генератор и преобразува спирачната енергия обратно в електрическа в акумулатора. Опитните елмобилисти могат да постигнат 20 процента повече проег в града чрез това възстановяване на енергията.

4. Не подценявайте шофирането с един педал: десният крак е достатъчен, за да контролирате скоростта и забавянето изключително чрез педала на газта. Нивата на възстановяване могат да бъдат настроени така, че да се възстанови възможно най-много енергия. Тогава спирачната намеса на двигателя / генератора е съответно достатъчно силна. Следователно шофирането с един педал не бива да се подценява нито по отношение на енергоспестяващия ефект, нито за резкия спирачен ефект.

5. Оставете колелата да се търкалят - Оптималната форма на енергоспестяващо шофиране е така нареченото “плаване”, т.е. оставянето на колата да се търкаля свободно. Използва се кинетичната енергия на автомобила и възстановяването е деактивирано.

6. Потребителите на електричество и отопление - Потребители на енергия в колата като отопление на интериора, седалките и волана или климатика трябва да се използват оптимално или да са изключени.

7. „Класически“ съвети за спестяване - Не трябва да се носи излишно тегло в багажника или на покрива. Обърнете внимание на правилното налягане в гумите. За да оптимизирате консумацията, това може да бъде до 0,2 бара над препоръката на производителя.

8. Важно - Батерията, която е подходяща по капацитет за индивидуалните ви нужди по отношение на личната ви мобилност, е от решаващо значение. Ако пътувате само в града и околността му, често е достатъчен умерен размер на батерията. Запомнете - колкото по-голяма е батерията, толкова по-тежък е автомобилът и толкова по-голяма е консумацията му на енергия. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Тестове Авто глобус Електромобили Hyundai

Hyundai IONIQ 5 N е без аналог (Видео)

Апр 24, 2024
Авто Новини Авто глобус Електромобили Mercedes-Benz

Mercedes-Benz показа G 580 EQ Technology. Цените започват от 142 621 евро (Видео)

Апр 24, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Tesla

Tesla представи Model 3 Performance (Видео)

Апр 23, 2024