Opel Stock

Alfa Romeo празнува 111-та си годишнина заедно с фенове

 Alfa Romeo празнува 111-та си годишнина заедно с фенове

Alfa Romeo празнува 111-та си годишнина заедно с фенове

Реклама Renault Arkana
• На 24 юни Alfa Romeo ще отпразнува своя 111-ти рожден ден и ще покаже какво е направила марката в автомобилната история;
• Датата ще бъде отбелязана в музея на Alfa Romeo в град Арезе, Италия, където се намират артефактите от пътя и развитието на марката.
• Паради, Формула 1 на живо, лекции, игри: от 24 до 27 юни, препълнен график от събития за феновете на марката, който може да се види тук.
• Специално за празника ще бъде доставени първите бройки от моделите Giulia GTA / GTAm, от които са произведени само в 500 автомобили.

На 24-ти юни, Alfa Romeo навършва 111 години от създаването си: на същия ден през 1910 г. в Милано е основана Anonima Lombarda Fabbrica Automobili (A.L.F.A.), която през 1918 г. се преименува на Alfa Romeo, след като е придобита от испанския инженер и предприемач Никола Ромео.
Alfa Romeo е марка, която е изиграла важна роля в автомобилната история. Тя е събрала около себе си огромен брой ентусиасти, които стават неразделна част от нейното развити. И именно заради феновете, Alfa Romeo ще даде възможност те да се срещнат помежду си и да изразят страстта си към марката на Biscione, на 4-дневно събитие в своя музей в Арезе, който е домакин на историята и на най-значимите модели на марката.

Събитието се планира да започне в четвъртък на 24-ти от 10:00 ч. с традиционния парад, отворен за участие за всички собственици на Alfa Romeo, които могат да излязат с колите си на пистата в музея. Темата на парада, и на цялото 4-дневно събитие, ще бъде подчинена на Alfa Red, дългогодишен отличителен белег и неразделна част от ДНК на Alfa Romeo. Всеки посетител би могъл да облече и дреха в същия цвят или вземе безплатна предпазна маска в цвят Alfa Red на входа на събитието.

Още по-специален ден за първите собственици на Giulia GTA / GTAm
Този ден ще бъде запомнен с нестихващи емоции и от собствениците, които са си купили първите ексклузивни Giulia GTA и GTAm: те ще получат своите автомобили, които са част от 500-те произведени броя, по време на събитията по честването на рождения ден на марката.

Легенда с дълбоко вкоренени корени
Гостите на събитието ще могат да се запознаят и с изследванията на нови материали, ще видят опит в областта на аеронавтиката, но също така и специални версии от предвоенната 83 2300 Монца до легендарните коли „alleggerita“ от 50-те и 60-те години - Giulietta Sprint Veloce и Giulia Sprint GTA. Историята продължава с 75 Turbo Evolution, до ден днешен с новите Giulia GTA и GTAm.

От масово произвеждани модели до писти по целия свят: Alfa Romeo също е Формула 1
За феновете на болиди от Формула 1 Музеят ще бъде домакин на част от подготовката за Висшата лига на Австрия, като тренировъчните сесии, квалификациите и самото състезание ще бъдат излъчени на живо на големия екран. През всичките 4 дни ще бъде изложен едноместният шоу автомобил Alfa Romeo Racing Orlen, плюс ексклузивното събитие в петък 25-ти, където гостите могат да изпитат емоциите от среща на живо с пилотите на отбора Кими Райконен и Антонио Джовинаци, с които ще направят и виртуална обиколка.

Влизане в историята
От славното му минало до наши дни. За събота 26 и неделя 27 са предвидени две задълбочени лекции за историята на марката, първата от които ще се занимава с годишнината от първия A.L.F.A. победа (Модена, 1911, надпревара за регулярност). Вторият ще навлезе по-задълбочено в характеристиките на Concept 4C, прототипният суперавтомобил, проектиран от Centro Stile Alfa Romeo през 2011 г. В края на лекциите собствениците на 4C ще бъдат поканени да дефилират с автомобилите си на закритата писта.

Оставайки с историята, изложбата „Морски коне“ ще бъде отворена и за посетители, с изследването на една завладяваща и по-малко известна глава от историята на Алфа Ромео: използването на двигатели Biscione във ветроходството, от състезания до товарни превози и от военноморските до риболовните плавателни съдове. Всеки ден от 10 до 18 ч. - работното време на музея - могат да се правят и посещения "зад кулисите", като се резервира обиколка с екскурзовод на колекцията: два етажа от складови помещения, в които има автомобили, двигатели, трофеи, шасита и други артефакти.

Дейности за групи и семейства
През уикенда се предвиждат и дейности за групи и семейства: от творческата работилница за деца, планирана за събота на 26-и в 15:00, до „Търсенето на съкровища“ в неделя на 27 в 16:30. Пълният график може да видите на museoalfaromeo.com тук и всички дейности са включени във входната такса. Необходими са резервации по имейл info@museoalfaromeo.com.

Допълнителна информация:
От началото на 2020 г. „Витоша Ауто“ е новият представител за България на емблематичната италианска марка спортни автомобили Alfa Romeo. Компанията пое новото представителство и на легендарната американска марка Jeep. През последните 12 години „Витоша Ауто“ отговаря и развива луксозната японска марка INFINITI в България, с която въведе 7-звездното обслужване на клиентите като свой стандарт на работа. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Мотоциклети Официални вносители- новини BG Авто Honda Subaru

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Апр 20, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус Citroen

CITROEN НАВЛИЗА НА B-SUV ПАЗАРА С ИЗЦЯЛО НОВИЯ C3 AIRCROSS - ИЗДРЪЖЛИВ, СТИЛЕН И МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН

Апр 20, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Бизнес /Business Honda Volkswagen

Honda Motor Europe обяви кадрови промени

Апр 19, 2024