Lasurit

Англичани изминаха рекордните 760 километра с Renault ZOE

Renault ZOE

Renault ZOE

Реклама Honda ZR-V
Екип на английската специализирана благотворителна асоциация Mission Motorsport е поставил нов световен рекорд за изминато разстояние с представител на 100% електрическото Renault ZOE.

По време на уникалната инициатива, в която са се включили английски ветерани, съпрузи на активно служещи военни и специалисти по икономично шофиране (hypermiling), екипът на Mission Motorsport е разчитал и на специални гуми на стартиращата компания ENSO, която работи ексклузивно в областта на електрическата мобилност.

Използваният по време на провелият се на легендарната писта Тръкстън експеримент представител на Renault ZOE е бил напълно стандартно изпълнение, като единствената промяна е била свързана с монтирането на високоефективните гуми на ENSO.

Новото най-добро постижение е 475.4 мили, което е значително по-добро от предходното такова от 351 мили, регистрирано през 2018 година във Франция.

Организаторите споделят, че регистрираната средна скорост на движение на електромобила по време на продължилото повече от 24 часа изпитание е била малко над 30 км/ч, но за сметка на това отчетената автономност е почти два пъти по-голяма от заводската такава за ZOE от 245 мили (WLTP протокол). Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Aston Martin

Aston Martin DBX707 – SUV с ултралукс, V8, 707 к.с. и 900 Нм!

Апр 25, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Електромобили Peugeot

Peugeot E-Expert фейслифт: старт на поръчките

Апр 25, 2024
Авто Новини Авто глобус Audi BMW MG Rolls-Royce Skoda

MG привлече Йозеф Кабан

Апр 25, 2024