Lasurit eshop

Високи технологии от Корея: Kia EV6

Високи технологии от Корея: Kia EV6

Високи технологии от Корея: Kia EV6

Реклама Nissan X-Trail
Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Гросгерау, Германия

С новия EV6 Kia представя как ще изглежда преструктурирането на марката за електрифицираното й бъдеще. Корейците представят модел с дълъг пробег, без емисии, напълно елзадвижване и 800 Волта възможност за бързо зареждане. EV6 е първата Kia, базирана на новата платформа на компанията, специално проектирана за електрически превозни средства, захранвани от батерии (BEV).

Kia се справя добре в Германия. 100-процентната дъщерна компания на Kia, базирана във Франкфурт на Майн, е почти удвоила продажбите си от 2010 г. насам, каза Сюзън Микан, генерален директор PR на статичното представяне на EV6 във Франкфурт. През 2020 г. всяка пета Kia, продавана в Германия е била електрическа или зареждаем хибрид.

Корейците целенасочено вървят към бъдещето на електрическата мобилност. Не само името на компанията е променено, като думата Motors е изтрита без замяна, Във Федералната република Kia вече работи под името Kia Германия. Вносителят вече се вижда като глобална марка за мобилност с визия за създаване на решения за устойчива мобилност за потребители и общества по целия свят. Компанията е активна в индустрията за мобилност повече от 75 години и в нея работят около 52 000 души по целия свят.

EV6 е първият от единадесетте нови модели, задвижвани от батерии, които Kia ще представи до 2026 г. Седем от тях ще ползват архитектурата E-GMP а четири ще са електрически версии на съществуващи модели.

"EV6 въплъщава новата Kia. Той е създаден с цел да вдъхнови всяко пътуване чрез смелия си дизайн, усъвършенствано инженерство, иновативни технологии и впечатляващи характеристики на шофиране" - каза на представянето във Франкфурт Хо Сун Сонг, президент и главен изпълнителен директор на Kia - "В допълнение, EV6 представлява началото на дългосрочния ангажимент на Kia за устойчива мобилност."

Дизайнът на EV6 определено е футуристичен и високотехнологичен. Предната част на автомобила показва типичното за Kia „тигрово лице“, но доразработено за дигиталната ера. Едната част е дневната светлина с "последователен" модел на светлината. Линия на символи, която визуално удължава профила, минава по дъното на вратите и след това се плъзга до арките на задните колела. В задната част, чийто дизайн е насочен към аеродинамиката, в заострените С-колони са интегрирани високи гланцови черни вложки. Забелязва се спойлер, подобен на крило.

В интериора прави впечатление извитият високотехнологичен информационно-развлекателен екран. Един прост дисплей приветства пилота, седалките имат здрави капаци, изработени от рециклирана пластмаса. Според Kia количеството на използвания рециклиран материал е еквивалентно на този от 111 пластмасови бутилки за вода. Както е характерно за Kia, на борда има различни практични рафтове. Има достатъчно място за семейството с празничен багаж, багажното отделение има капацитет от 520 литра и може да бъде разширено до 1300 литра чрез сгъване на втория ред седалки. Отпред под капака има още място за съхранение.

Предлагат се различни конфигурации и пробег за електрическото задвижване на EV6. Благодарение на възможноста за зареждане със зарядно 800 Волта, батерията може да се зареди от 10 до 80 процента само за 18 минути на съответстваща по мощ станция, според производителя. С пробег над 510 километра, електрическото превозно средство е интересно и за по-често каращите шофьори.

EV6 се произвежда в Южна Корея. Той ще се продава на избрани пазари по света от втората половина на годината - включително Германия, където новата електрическа Kia вече може да бъде резервирана онлайн предварително. Марката предоставя и 7-годишната гаранция на производителя на Kia (макс. 150 000 километра, в съответствие с приложимите гаранционни условия). Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Дизайн / Design Екология /Ecology BMW

BMW Vision New Class X - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen атакува Индия и Южна Америка с Basalt (Видео)

Мар 27, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Renault

Новото Renault CAPTUR с премиера след седмица

Мар 27, 2024