New Dacia Duster

Любопитно за Golf GTI

Golf GTI

Golf GTI

Реклама Opel Stock
Volkswagen разкри няколко любопитни характерни особености на легендата Golf GTI, от която към момента има произведени повече от 2.3 милиона единици.

-От лансирането си на пазара през 1976 година, Golf GTI разчита на четирицилиндров двигател. Всичко започва с максимална мощност от 110 конски сили, възможност за ускорение от 0 до 100 км/ч за 9.2 секунди и максимална скорост на движение от 182 км/ч.
-Всяка една от генерациите на Golf GTI се отличава с уникална комбинация джанти и гуми.
-Първоначално Volkswagen планира Golf GTI в ограничено производство от само 5000 екземпляра, като от компанията изобщо не са били оптимисти за пазарното представяне на колата.
-Сгъваемият таван на Golf GTI Cabrio- определен от компанията, като най-бързата открита кола на Volkswagen, може да бъде прибран за 9.5 секунди и разгънат за 11 секунди при скорост на движение от до 30 км/ч.
-През 2012 година, Volkswagen лансира лимитираната серия Golf GTI adidas, от която в продажба са пуснати само 4410 екземпляра
-Актуалният Golf, в това число и неговата GTI версия, е първата кола на марката, която е оборудвана със системата за комуникация Car2X, обещаваща допълнителна сигурност на пътя чрез функцията си за предварително известяване за опасности по пътя напред. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус BMW

Прецизно, уверено, гъвкаво: тестове на динамиката на управлението на новото BMW X3

Апр 18, 2024
Авто Новини Авто глобус Електромобили NIO

NIO ET7 2024 със свободен пробег от над 1000 километра в реални условия

Апр 17, 2024