Skoda Monte Carlo

Bridgestone подобрява устойчивата градска мобилност с автобусната гума U-AP 002, осигуряваща голям пробег и спестяваща гориво

Bridgestone подобрява устойчивата градска мобилност с автобусната гума U-AP 002, осигуряваща голям пробег и спестяваща гориво

Bridgestone подобрява устойчивата градска мобилност с автобусната гума U-AP 002, осигуряваща голям пробег и спестяваща гориво

Реклама Nissan X-Trail
- Новата водеща гума на Bridgestone в сегмента на градските автобуси идва с намалено съпротивление при търкаляне и удължен пробег, за да понижава разхода на гориво, CO2 емисиите и общите разходи за собственост1.
- Bridgestone U-AP 002 намалява шумовото замърсяване с 2 dB в сравнение с предшественика си.
- Предлагаща се от 01 април 2021 г., новата гума е проектирана за градски автобусни автопаркове, с превозни средства, работещи с вътрешно горене, хибридни или електрически задвижвания.

Bridgestone пуска новата си водеща гума в сегмента на градските автобуси - Bridgestone U-AP 002. Наследник на U-AP 001, гумата е проектирана да понижава разхода на гориво и CO2 емисиите в претоварени градски зони, благодарение на намаленото съпротивление при търкаляне. Освен това, чрез подобряване на издръжливостта и удължаване на живота им, гумите постигат резултат, който им позволява да намалят общите разходи за собственост.

Справяне с уникалните предизвикателства на градската мобилност

Развитието на технологиите за електрически превозни средства и диверсифицираните задвижвания, както и по-строгите екологични разпоредби, повишават устойчивостта и ефективността на градските автобуси. Но тези промени също означават, че собствениците на автопаркове сега очакват повече от своите гуми. Като световен лидер, осигуряващ устойчива мобилност и усъвършенствани решения, Bridgestone разработи U-AP 002, за да отговори на тези уникални предизвикателства за градска мобилност.

Bridgestone U-AP 002 притежава клас „B” за съпротивление при търкаляне, за да намали разхода на гориво и емисиите от изгорелите автомобилни газове. Новата флагман гума идва и с 9% по-дълъг живот, за да осигури отличен пробег1; удебелените страници на гумата и здравия каркас позволяват висока надеждност и многократен живот на гумите, благодарение на регенериращ процес. Тези характеристики се комбинират, за да се получи устойчива гума, която намалява общите разходи за собственост за километър.

Bridgestone U-AP 002 се предлага с 200 кг по-голяма товароносимост1 - ключово изискване за електрически автобус - и е подходящ за осем тонови оси. Освен CO2 емисиите, Bridgestone U-AP 002 е проектирана да намали градското шумово замърсяване, намалявайки изходния шум с 2 dB в PBN (pass-by-noise) от своя предшественик. Новата флагман гума осигурява също безопасност и спокойствие през цялата година, тъй като е напълно готова за зимата, с маркировки 3PMSF и M+S.

Изработено изпълнение за спиране и движение в града

Подобрената производителност на гумата за градски автобуси Bridgestone U-AP 002 идва благодарение на различни подобрения и иновации в дизайна, както и технологията зад състава ѝ. Новият затворен дизайн на шарката на гумата и геометрията на ламелите осигуряват по-добра производителност за градска среда: дизайнът със затворен модел на шарката поддържа шофиране в града, докато пътувате с по-висок въртящ момент; новата геометрия на ламелите предпазва гумата от странични сили по време на работа. Тези характеристики се комбинират, за да дадат на U-AP 002 висока защита срещу неравномерно износване, намалени нива на шум, по-ниско съпротивление при търкаляне и удължен живот на износване.

Новата водеща гума е разработена също с подобрена каучукова смес, създадена с първокласни материали; високото съдържание на силициев диоксид в протекторния слой подобрява съпротивлението при търкаляне, износването и сцеплението на мокро. Bridgestone U-AP 002 също се възползва от новата дренажна технология, която съдържа централен воден канал за подобряване на водоотвеждането и помага на гумата да постигне отлично сцепление в мокри условия.

Старт през април 2021 г.

Разработена в Европейския център за научноизследователска и развойна дейност на Bridgestone в Рим и произведена в Европа, Bridgestone U-AP 002 е тествана в седем държави от клиенти на Bridgestone, които са собственици на автопаркове с превозни средства с вътрешно горене, хибридни или електрически задвижвания и се предлага в основния си размер 275/70 R22.5, от началото на месеца.

Още три размера - 245/70 R19.5, 215/75 R17.5 и 315/60 R22.5 - ще бъдат на разположение по-късно през годината, като 265/70 R19.5 ще бъде пуснат през 2022 г. Регенератът U-AP 002 ще последва и ще бъде пуснат в продажба в 275/70 R22.5 в края на 2021 г., поддържайки програмата на Bridgestone - „Total Tyre Care”.

Всички гуми Bridgestone U-AP 002 в 22,5-инчови варианти ще бъдат оборудвани с електронна система за маркиране на гуми RFID. RFID позволява проследяването на гумите през целия им жизнен цикъл, което носи различни предимства, включително подобряване на нивата на безопасност и нивата на рециклиране на гумите.

„Градската мобилност е изправена пред различни предизвикателства, като CO2 емисиите и шумовото замърсяване в града - предизвикателства, които ни карат да инвестираме, за да помогнем за тяхното справяне“, споделя Марк Тежедор, вицепрезидент „Търговски замени и оригинално оборудване“, Bridgestone EMIA. „Общественият автобусен транспорт е неразделна част от екосистемата на града и ние сме щастливи да пуснем гума, която помага да се справим с тези различни проблеми едновременно. Увеличен пробег, намален разход на гориво, CO2 емисии, шум и общи разходи за собственост - това са функции, които са в полза на нашите клиенти, околната среда и градския живот."

*1 В сравнение с предшественика си Bridgestone U-AP 001
*2 Персонализиран пакет за управление и поддръжка на гуми на Bridgestone за автопаркове Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Renault

RENAULT ПРЕДСТАВЯ SYMBIOZ E-TECH FULL HYBRID

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини

PEUGEOT празнува 20 години виртуална реалност

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Jeep

Jeep® AVENGER с урбанистичен дебют в София

Апр 25, 2024