Skoda Monte Carlo

Volkswagen ще обновява дистанционно електрическото семейство ID. на всеки 3 месеца

Volswagen ID. OTA

Volswagen ID. OTA

Реклама Honda ZR-V
Дигитализацията в новите автомобили настъпва все по-уверено и макар, че носи известни рискове, плюсовете са значително повече. Благодарение на свързаността на колите, те вече не са в най-добрата си форма при слизането от поточната линия, а идват с обещание за добавяне на нови функционалности и подобряване на общата база с всяко ново обновяване на бордовата си система.

Volkswagen стриктно следва стратегията си за електрификация и дигитализация на продуктите си, като основен акцент тук е изцяло новото и изцяло елктрическо семейство ID. Подобно на гиганта Google и мобилните им телефони Pixel, които получават ежемесечни системни ъпдейти за сигурност и нови функционалности, Volkswagen анонсира, че представителите на ID. семейството- към момента ID.3 и ID.4, ще получават регулярни- на три месеца, обновления по въздуха (over-the-air), като първият по-сериозен такъв ще бъде разпространен преди края на лятото на тази година.

От Volkswagen потвърждават, че с всяко ново обновление, собствениците на електромобилите от ID. семейството ще могат да разчитат не само на оптимизации на софтуера на бордовата система, но и на нови функционалности и възможности за персонализация.

"Това ще гарантира, че всички доставени ID. модели ще бъдат поддържани на еднакво софтуерно ниво като новите по време на целият им жизнен цикъл", коментира Томас Улбрихт, член на борда за технологично развитие на Volkswagen. "Обновленията Over-the-Air къщо така ще бъдат новото нормално в автомобилите в бъдеще. С тях, ние ще поддържаме всички доставени ID. модели със същото ниво на софтуер като новите коли в продължение на следващите години". Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус

Екстремният DEFENDER OCTA с дебют на 3 юли (Видео)

Апр 25, 2024
Авто Новини Авто глобус Audi BMW MG Rolls-Royce Skoda

MG привлече Йозеф Кабан

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Rover

RANGE ROVER VELAR: СЪЗДАДЕН ДА БЪДЕ ЖЕЛАН

Апр 25, 2024