Opel Stock

За Giulia GTA - думите на създателите - видео

За Giulia GTA - думите на създателите - видео

За Giulia GTA - думите на създателите - видео

Реклама Peugeot 408
В края на годината, отбелязваща 110-годишнината от създаването на марката, от Alfa Romeo създадоха документален филм, за да разкажат историята на създаването на Giulia GTA, най-добре представящия се спортен салон, произвеждан някога от Alfa Romeo. Суперавтомобил, който да се кара еднакво добре по пътя и пистата, подарък за всеки фен на Alfa Romeo и “бензиновите глави” като цяло.

В кратък документален филм създателите на проекта Giulia GTA говорят за ренесанса на икона на Alfa Romeo. Посветено на почитателите на Alfa Romeo, видеото е в знак на почит към италианската култура, изпълнение, дизайн и „ноу-хау“, въплътени от Giulia GTA.




Арно Леклерк - ръководител на Alfa Romeo EMEA, Клаус Бусе - ръководител на дизайна EMEA, и Фабио Милиавака - ръководител на продуктовия маркетинг EMEA споделят емоциите, които са изпитвали, докато са планирали празника на истинската икона на Alfa Romeo. От най-ранните скици, до най-накрая излизането й на пътя, те говорят за това какво е било да разработваш, проектираш и произвеждаш автомобил, толкова символичен за италианската култура, изпълнение, дизайн и италианско „ноу-хау“.

Заедно с версията GTAm („m“ за „modificato“), Giulia GTA - само 500 от които ще бъдат направени - е връщане към произхода на Alfa Romeo и почит към един от най-емблематичните му модели. Giulia GTA от 1965 г. „Gran Turismo Alleggerita“, е разработена от Autodelta и базирана на Giulia Sprint GT, която продължи да постига спортни успехи по целия свят.




Проектът Giulia GTA се възползва от дългогодишното партньорство със Sauber Group AG, използвайки знанията на своите инженерни и аеродинамични подразделения. Групата Sauber може да се похвали с 50-годишен опит в автомобилния спорт, включително 27 в F1, натрупвайки безценен опит в проектирането и използването на въглеродни влакна, както и напреднали познания по аеродинамика.

Със своя собствен аеродинамичен тунел, в Hinwil, Швейцария, на Sauber Engineering е поверено производството на повечето компоненти от въглеродни влакна в GTA и GTAm, особено тези с аеродинамично въздействие, включително новите предни брони, страничните прагове, дифузьора , спойлерът на GTA и разпространението на GTAm.

Резултатът е кола, която спира дъха ви както от естетическа гледна точка, така и от гледна точка на производителност, с големи предни въздухозаборници и регулируем заден спойлер от въглеродни влакна. Двигателят в Giulia GTAm е 2,9-литров V6 Bi-Turbo, направен изцяло от алуминий. Той е адаптиран да отприщи мощност от 540 к.с., което дава възможност на колата да е светкавично бърза от нула до 100 км / ч, благодарение на системата за управление на старта, само за 3,6 секунди. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Дизайн / Design Екология /Ecology BMW

BMW Vision New Class X - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen атакува Индия и Южна Америка с Basalt (Видео)

Мар 27, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Renault

Новото Renault CAPTUR с премиера след седмица

Мар 27, 2024