New Dacia Duster

Bridgestone е избран от Lamborghini за доставчик на гуми за суперавтомобила Huracán STO

Bridgestone е избран от Lamborghini за доставчик на гуми за суперавтомобила Huracán STO

Bridgestone е избран от Lamborghini за доставчик на гуми за суперавтомобила Huracán STO

Реклама Nissan X-Trail
• Bridgestone е избран от Lamborghini за доставчик на гуми на Lamborghini Huracán STO, като компанията предлага разработени по поръчка гуми, способни да максимизират невероятните характеристики на суперавтомобила.
• Устойчивото разработване, от страна на Bridgestone, на гуми във виртуална среда, помогна за постигане на максимални резултати въпреки пандемията от COVID-19.
• Изработените по поръчка гуми Bridgestone Potenza, заедно с Huracán STO, ще помагат на участниците в движението да постигат ефективност на пътя от началото на 2021 г.

Lamborghini избра Bridgestone за доставчик на гуми за Lamborghini Huracán STO - нов спортен суперавтомобил, който ще бъде пуснат през 2021 година.

Bridgestone разработи специално изработена гума Potenza за Huracán STO. Компанията проектира високопроизводителна гума, способна да увеличи сцеплението, управлението, контрола и общите екстремни характеристики на Huracán STO.

Перфектното съчетание на технология и дизайн

Гумите Potenza на Bridgestone, специално разработени за суперавтомобила Huracán STO на Lamborghini, са резултат от ново сътрудничество между двама лидери в бранша. Подобно на Lamborghini Huracán STO, специално проектираните гуми Bridgestone Potenza са перфектното съчетание на технологии и дизайн.


Ключът към успеха на гумата при максимизиране на производителността на спортния суперавтомобил, е комбинацията от дизайна на шарката и каркаса, както и използването на най-новите модерни технологии. Гумите Potenza прилагат асиметричен дизайн на протектора за подобрена реакция на кормилното управление и стабилност при завиване, както и вътрешна структура на короната, която разпределя равномерно налягането в контактната зона при завиване. Тези характеристики, съчетани с новоразработената смес за протектора, която подобрява сцеплението, помагат да се осигури ефективността на Huracán STO, давайки усещането на участниците в движението, че шофират като на писта.


Нов проект

Благодарение на силното сътрудничество с Lamborghini, както и технологията на Bridgestone за виртуално проектиране, компанията извърши своя процес на разработка на гуми, за да постигне максимални резултати въпреки ограниченията, причинени от пандемията COVID-19.


Възможностите на Bridgestone във виртуалното разработване на гуми се оказаха решаващи за нейните гуми Potenza да постигнат изключителни резултати в дадения период за разработка. Производителят на гуми тества няколко комбинации във виртуалната си среда и интегрира поведението на гумите в системите на автомобила, за да намери перфектното съчетание за Lamborghini, използвайки виртуалния симулатор за шофиране. Това доведе до процес, който премина от началото до края по по-ефективен начин и с намалено въздействие върху околната среда.


Lamborghini Huracán STO ще започне производство в началото на 2021 г. Освен ориентираната към пътя и разработена по поръчка Potenza, Bridgestone ще предлага и ориентирана към пистата, хомологизирана за пътищата версия на гумата, която прилага „състезателни“ технологии, за да увеличи максимално пистовите характеристики на превозното средство, особено при сухи условия.

По повод новината, Стивън Де Бок, вицепрезидент „Замяна на потребителски продукти и OE“ в Bridgestone EMIA, коментира: „За нас беше удоволствие да работим в тясно сътрудничество с Lamborghini за първи път и по такъв вълнуващ проект. Huracán STO е невероятно инженерно постижение, което заслужава гума по поръчка, която може да реализира пълния му потенциал. С гордост мога да кажа, че Bridgestone постига това с новата високоефективна гума. Фантастично е екипът да е работил по проект, който е в челните редици на технологиите по толкова много начини. "

*Източник: Bridgestone Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Електромобили Volvo

Изцяло електрическият Volvo EX30 е обявен за "Световен градски автомобил 2024“

Мар 28, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Електромобили Hyundai

Hyundai IONIQ 5 N спечели наградата World Performance Car за 2024 година

Мар 27, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус

DEFENDER OCTA: НОВИЯТ ГЕРОЙ

Мар 27, 2024