New Dacia Duster

Deutsche Bahn тества водородно задвижване

Ное 25, 2020
Deutsche Bahn тества водородно задвижване

Deutsche Bahn тества водородно задвижване

Реклама Peugeot 408
Deutsche Bahn иска да тества използването на мотриси, задвижвани с водород. Групата планира да тества подобен влак за една година с тази технология от 2024 г. по маршрута между Тюбинген, Хорб и Пфорцхайм, където влак с водород ще замени предишните влакове с дизелово гориво.

Deutsche Bahn си е поставил за цел да бъде неутрален по отношение на климата след 30 години. Общо 1300 дизелови локомотиви ще трябва да бъдат заменени до 2050 г. Почти 40% от железопътната мрежа в страната сега няма въздушна контактна линия – това са около 13 000 километра железопътна линия. Обикновено това са маршрути за регионален трафик, които са по-малко натоварени от големите ICE и Intercity маршрути.

Новият водороден влак трябва да бъде произведен от Siemens. Това е специална версия на регионалното подразделение Mireo Plus, казаха от железопътната мрежа. Той трябва да има пробег от 600 километра и максимална скорост от 160 км / ч.

Освен това Deutsche Bahn разработва нова станция за пълнене на водород за проекта. В съоръжение в завода в Тюбинген водородът трябва да се произвежда в така наречения електролизатор. Водородът се преработва и охлажда и след това влакът трябва да може да зарежда бързо за 15 минути. Горивна клетка на борда преобразува водорода обратно в електрическа енергия, която задвижва електрически двигатели или може да се съхранява в батерия.

Според компанията водородът за железницата трябва да се произвежда от зелена електроенергия. Заводът за DB в Улм трябва да бъде оборудван за обслужване на водородния влак. Федералното министерство на транспорта е обещало финансиране на проекта, според Deutsche Bahn. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Бизнес /Business Mazda Toyota

Новата Mazda2 Hybrid 2024 - видео

Апр 26, 2024
Авто Новини Техника /Technics Камиони / Trucks Електромобили Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Trucks: Зареждане с 1000 киловата!

Апр 23, 2024
Авто Новини Мотоциклети Техника /Technics

3-колесен верижен мотоциклет не се плаши и от най-жестокия терен!

Апр 19, 2024