Skoda Monte Carlo

ADAC тества зимни гуми. Вижте оценките...

ADAC тества зимни гуми. Вижте оценките...

ADAC тества зимни гуми. Вижте оценките...

Реклама Honda ZR-V
Зимата със сигурност ще дойде и ще е добре ако водачите са подготвени, когато става въпрос за гумите на автомобилите им. За да им помогне да вземат правилното решение за покупка на зимни гуми, ADAC е изследвал 15 зимни гуми за автомобили от по-нисък среден клас (205/55 R16 91H) и 13 за SUV и лекотоварни автомобили (235/55 R17 103 V). Резултат - дванадесет препоръчителни оценки („добри“ или „задоволителни“) за гуми и в двата размера.

Пет модела тествани гуми за по-ниския среден клас с най-продавания размер са се представили „добре“. Преди всичко Bridgestone Blizzak LM005, който впечатлява както на мокри, така и на сухи пътища. За жалост, той показва най-високото износване в групата.

Всеки, който трябва да измине повече километри, е по-добре да се оборудва с втория в класирането Michelin Alpin 6. Френският премиум модел се справя малко по-слабо на сухи пътища, но при теста за износване, с прогнозен пробег от почти 43 000 километра, се отчита много добре.

Групата от седемте „задоволителни“ гуми показва слабости, особено на сухо. Зимните WT81 на King Meiler (единствената регенерирана гума в теста) и Tristar Snowpower HP очевидно са „лоши“. King Meiler не само има най-дългия спирачен път на мокра настилка, но и се представя най-зле, когато става въпрос за управление на мокри пътища. В крайна сметка Tristar Snowpower HP се нарежда сред първите 3 на сухо, но показва сериозни слабости на мокро.

Що се отнася до зимните гуми за джипове и лекотоварни автомобили, Michelin Pilot Alpin е единственият модел, който постига добър рейтинг по всички основни критерии и по този начин като цяло оценката „добър“.

Единадесет други модела в това измерение са оценени като „задоволителни“ и поради това все още се препоръчват. Те обаче показват леки слабости в поне един от основните критерии (сухо, мокро, заснежено, заледено пътно покритие).

Поради дефицитите си по сухи пътища, един модел дори беше оценен като „достатъчен“ като цяло: SUV Semperit Speed-Grip 3. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Тестове Техника /Technics Безопасност | Safety

Проучване - ниско е доверието в автономното шофиране!

Апр 19, 2024
Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety Електромобили Tesla

Tesla намали двойно цената на системата си за автономно управление

Апр 14, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Безопасност | Safety Honda

5-звездна безопасност за Honda CR-V!

Апр 12, 2024