Lasurit

Ford Ranger с модел шаси кабина, готов за трансформации

Ford Ranger с модел шаси кабина, готов за трансформации

Ford Ranger с модел шаси кабина, готов за трансформации

Реклама Nissan X-Trail
Най-продаваният пикап в Европа вече е дори още по-универсален

• Новата шаси кабина Ford Ranger е идеална за трансформации, с които да посрещне нуждите на специализираните индустрии, включително строителство, комунални услуги, горско стопанство, военни и спасителни служби
• Брутна маса на превозното средство от 3270 кг и 3500 кг капацитет на теглене позволяват проектирането на продуктови трансформации със значителен товарен капацитет
• Задвижването на четирите колела с избираем нисък обхват като стандарт осигурява отличните офроуд възможности на Ranger, наред с газене до 800 мм дълбочина и 230 мм пътен просвет
• Шаси кабината Ranger е най-новото допълнение към модификациите на най-продавания пикап в Европа. Поръчките започват от януари 2021 г.

Ford представя за първи път новата версия на шаси кабина Ranger Chassis Cab. Това осигурява възможност на широк набор клиентите, които се занимават от строителство до военно дело, лесно да създават поръчкови превозни средства, базирани на най-продавания пикап в Европа и носител на международната награда Пикап на 2020 година.

Здравата шаси кабина Ranger Chassis Cab използва издръжлива конструкция върху рамата, създавайки платформа с максимален потенциал за преобразуване. Ford очаква комбинацията от шаси кабина, задвижване на четирите колела1 с офроуд способности и издръжливост, наред с горивната икономичност2 на EcoBlue дизелов двигател да привлече интереса на сектори като строителството, комуналните услуги, горското стопанство, военните и спасителни служби, и много други към Ranger Chassis Cab.

Предлагана като каросерия с единична кабина в работната серия XL, Ranger Chassis Cab е най-новото допълнение към гамата Ranger, който е най-продаваният пикап в Европа всяка година от 2015 г. насам.3 Клиентите ще могат да се възползват и от мрежата на Ford с над 160 квалифицирани трансформатори на превозни средства на 13 пазара, които доставят експертно одобрени автомобили по индивидуална поръчка и за специализирани приложения, обезпечени и с гаранцията на производителя.

„Новата шаси кабина Ranger създадохме за тези, които се нуждаят от здрав офроуд автомобил, за да носи специализираното им оборудване“, каза Пол Бейнс, Мениджър трансформации на лекотоварни автомобили, Ford of Europe. „В комбинация с обширната мрежа от квалифицирани доставчици на преоборудване за Ford, шаси кабината на Ranger дава възможност на нашите клиенти да вършат работата си навсякъде.“

Доказан автомобил за трансформации
Здрава, издръжлива и доказана, шаси кабината на Ranger се отличава с усилено за тежки товари задно пружинно окачване и равна повърхност, върху която трансформаторите да надграждат до щедрата 3270 кг брутна маса на автомобила.4

Дизайнът на единичната кабина позволява максимална дължина на преобразуване зад кабината от 2518 мм. Предизвикателният терен няма да създаде голям проблем на преобразувания Ranger, благодарение на дълбочината на газене до 800 мм, пътния просвет преди преобразуването от 237 мм и късия преден надвес за оптимизиране ъгъла на приближаване.

Шаси кабината Ranger също така осигурява 3500 кг максимален капацитет на теглене, което позволява на операторите да теглят допълнително оборудване с лекота.5

Експертни трансформатори, фабрична поддръжка
Европейската мрежа на Ford от квалифицирани трансформатори предлага експертен опит на предприятия за производство на безопасни, сертифицирани от производителя, поръчкови превозни средства. Компанията работи в тясно сътрудничество с тях, за да оптимизира потенциала на шаси кабината Ranger за широк спектър от преобразувания като различни каросерии, самосвали и дори градински събирачи на реколта. Всички предложени трансформации идват с гаранция, която съответства на тази, предлагана за стандартните автомобили на Ford.

Способни на пътя и извън него
2.0-литровият дизелов двигател EcoBlue с мощност 170 к.с., в комбинация с лесно превключваща шестстепенна ръчна скоростна кутия, осигурява на шаси кабината Ranger 420 Нм въртящ момент за лесно теглене на тежки товари.

Избираема система за задвижване на четирите колела1 е стандарт и се управлява лесно от централната конзола, позволявайки на водачите в движение да избират между задвижване на задните колела или на четирите колела, за да се нагодят най-добре към променящите се условия. Настройката за задвижване на четирите колела с малък обхват подобрява производителността на стръмни хълмове и меки повърхности.

Клиентите, които се нуждаят от още по-висока проходимост, могат да поръчат автомобилите с електронно заключващ се заден диференциал и – за оптимално сцепление – с гуми за всякакъв терен, с шарка на протектора за офроуд.6

Шаси кабината Ranger ще бъде налична за поръчка от януари 2021 г.


# # #
1 Функциите в помощ на водача са допълващи и не могат да заместят вниманието, преценката и необходимостта да се контролира автомобила от страна на водача.
2 Данните за ефективността на горивото и емисиите на CO2 ще зависят от хомологацията на преобразуваните превозни средства, използващи инструмент за изчисляване на CO2 на FordEtis WLTP.
3 Ford of Europe отчита продажбите в своите 20 традиционни и най-големи европейски пазара, където е представен чрез национални търговски компании: Австрия, Белгия, Великобритания, Чехия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Испания, Румъния, Швеция и Швейцария.
4 Товароносимостта и обемът са лимитирани спрямо тежестта и разпределението ѝ.
5 Максималното теглене варира в зависимост от товара, конфигурацията на автомобила, аксесоарите и броя на пътниците. Посочените ограничения за теглене представляват максималната способност за теглене на автомобила при неговата брутна маса да и рестарт при 12-процентов наклон на морското равнище. Ефективността и икономичността на всички модели намаляват, когато се използват за теглене.
6 Гуми за всички терени се предлагат на пазарите с ляв волан.

*Източник: www.ford.bg Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Мотоциклети Официални вносители- новини BG Авто Honda Subaru

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Апр 20, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус Citroen

CITROEN НАВЛИЗА НА B-SUV ПАЗАРА С ИЗЦЯЛО НОВИЯ C3 AIRCROSS - ИЗДРЪЖЛИВ, СТИЛЕН И МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН

Апр 20, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Бизнес /Business Honda Volkswagen

Honda Motor Europe обяви кадрови промени

Апр 19, 2024