Lasurit eshop

Хибриден Jazz за душата

Хибриден Jazz за душата

Хибриден Jazz за душата

Реклама Skoda Monte Carlo
Фотосесия с квартет за виолончело, тромпет, електромотор и бензинов двигател показва, че в малкия градски модел има място за всички

Виолончело: Йоанна-Мария Тодорова, Национален Музикален театър "Александър Македонски"
Тромпет: Божидар Тодоров, Софийска филхармония
Електромотор: 109 к.с., Honda Jazz 2021 от Бултрако Моторс
Бензинов двигател: 97 к.с., концерт за четири цилиндъра от Honda Jazz 2021
Разход в градски цикъл: от 3,5 л/100 км (WLTC)
Гардероб: H&M
Фотограф: Добрин Кашавелов

Те са младо семейство музиканти. Йоанна свири на виолончело, а Божидар – на тромпет. И двата инструмента са максимално близо до човешките гласове. И двата можеш да вплетеш в джаз-композиция. Както и да ги вмъкнеш в едва 4-метровия Honda Jazz. При подходяща конфигурация на магическите задни седалки, чиято долна част може да се вдига поотделно нагоре, досущ като при столчетата за публиката в Музикалния театър, ще има място и за четиригодишния им син.

На Йоанна, Божидар и сина им се налага да пътуват често, дори и сега. А несгодите на 2020-а година не са успели да изтрият усмивките от лицата им. Защото Jazz може да събере всяко мъничко късче от живота им – детето, челото, тромпета, куфар, сак, а защо не и огромна саксия с цвете за разкош?


При маневрите с Honda Jazz по време на фотосесията автомобилът се движи на електричество и не изразходва никакво гориво. Вместо рев на двигател звучи характерен акорд, за да го чуват все пак пешеходците. Йоанна прокарва лък по инструмента си и се опитва да наподоби гласа на Jazz.

И концертът на открито започва. Ту се включва ту челото, ту мъркането на електромотора, после малко тромпет и при по-голямо ускорение, докато се движат от една точка до друга, се намесват и четирите цилиндъра на бензиновия двигател. Когато свирят всички заедно, режимът е хибриден. В градски цикъл на движение разходът започва от едва 3,5 л/100 км (WLTC). Прекрасно за планетата, чудно и за потребителя.

*Източник: www.honda.bg Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии