Lasurit eshop

Двигателят с вътрешно горене все още води в играта?

Окт 23, 2020
Двигателят с вътрешно горене все още води в играта?

Двигателят с вътрешно горене все още води в играта?

Реклама Honda ZR-V
Как ще изглежда бъдещето на автомобила? Кои типове задвижвания ще са все още актуални през 2030 г.? Независимо дали електрическите автомобили са с батерии или горивни клетки, но също така бензиновите и дизелови автомобили остават важни според представително проучване на Bosch в четири европейски държави. Повече от 2500 души в Германия, Франция, Италия и Великобритания са били интервюирани за проучването на въпроса.

На въпроса - Ако утре трябва да вземете решение за нова кола, какво ще изберете? - половината от анкетираните са отговорили че ще изберат кола с двигател с чисто вътрешно горене като първа и около една трета за втора. На въпроса кое смятат че ще е най-често използваното задвижване през 2030 г., около 68% от анкетираните в Европа виждат чисто електрическите задвижвания с преднина пред хибридите и двигателите с вътрешно горене. Смята се също, че електрическото задвижване с горивни клетки също има потенциал. Около един на всеки трима го вижда като технология за мобилността на бъдещето.

Значението на автомобила за мобилността няма да се промени скоро в Европа. Около 60% от анкетираните не могат да си представят, че ще се справят без кола. А от останалите 40 процента, повечето са готови да се справи без него, макар и отчасти. В селските райони на Европа процентът на одобрение за наличието на автомобил е 77 процента.

Същото се отнася и за поколението от 18 до 29 години, около половината от които дават ясен глас за всяка кола. Докато всички респонденти в Германия (61 процента) и Великобритания (47 процента) посочват високата степен на гъвкавост като най-важната причина за автомобил, французите (41 процента) се нуждаят предимно от него за работа. За разлика от тях, анкетираните италианци (55 процента) предпочитат автомобила пред други форми на мобилност, които са по-тромави за тях. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Dacia Renault

Новата Dacia Spring е "ценова декларация"!

Апр 23, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Honda Kia NIO Tesla Volkswagen

Най-четеното от изминалата седмица (16/2024)

Апр 21, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

В Германия спада интересът към купуване на електрически автомобили

Апр 19, 2024