Lasurit

Бензиновият Ford MONDEO вече само като хибрид

Ford MONDEO Hybrid

Ford MONDEO Hybrid

Реклама Renault Arkana
Ford обяви, че компанията е трансформирала производството на бензиновите версии на MONDEO и тези варианти на легендарния модел вече ще бъдат изпълнение единствено с хибридна задвижваща система.

Mondeo Hybrid на Ford дава възможност за движение в чист електрически режим, като за целта се разчита на електромотор и литиево-йонна батерия с капацитет от 1.4 kWh. Основен елемент в конфигурацията обаче остава специално оптимизираният двулитров бензинов двигател с вътрешно горене, който дозарежда инсталацията. Сериозен фактор в системата е системата за регенериране на спирачната енергия и тази, която по принцип би била загубена при движение по инерция.

От Ford споделят, че хибридната версия на Mondeo се радва на все по-голям потребителски интерес, като за първите седем месеца на годината е успял да подобри дяла си в общите за модела с 25% в сравнение със същия период на 2019 година. Крайният резултат, е че в момента, хибридната версия на Mondeo държи една трета от общите за модела.

Mondeo Hybrid се радва на засилен интерес- с повече 50%, във Великобритания и с повече от 40% в Италия, като на последния пазар потребителите, които избират хибридната версия формират 75% от общата реализация на автомобила.

"Преминаването към 100% хибридно производство в бензиновата гама на Mondeo е още една голяма крачка в пътешествието на Ford към електрификацията", споделят от Ford. "За клиенти, които шофират по-малко от 20 000 километра на година, нашето Mondeo Hybrid е разумен избор, като предлага по-добри условия от дизела". Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Kia

Tasman: Първи поглед към първото пикап предложение на KIA (Видео)

Апр 26, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Geely Lotus Polestar Volvo

Geely Holding с ръст от 27% за първата четвърт на 2024 година

Апр 26, 2024