New Dacia Duster

Крадците на автомобили причиняват огромни щети - видео

Крадците на автомобили причиняват огромни щети - видео

Крадците на автомобили причиняват огромни щети - видео

Реклама Skoda Monte Carlo
Добрата новина - броят на кражбите на автомобили спадна през 2019 г. Лошата новина - нивото им все още е високо - 28 132 откраднати автомобила. Според Германската застрахователна асоциация (GDV) откраднатите превозни средства са причинили икономически щети от почти 280 милиона евро на автомобилните застрахователи в тази страна.

Защото около половината от откраднатите автомобили (14 229) са напълно застраховани. Между другото, както подчертава GDV, кражбата на автомобил няма влияние върху личната отстъпка за рекламации. Според статистиката застрахователите са плащали на своите клиенти средно над 19 600 евро за всяка кражба на кола през 2019 година.

Според статистиката за престъпността автомобилите тип джип са особено популярни сред крадците на автомобили. Шест от тази категория превозни средства са сред десетте най-често крадени серии от модели. Статистиците от GDV регистрираха и ясна промяна във възрастта на откраднатите автомобили - по-малко нови автомобили и повече превозни средства на възраст между две и три години. В допълнение към SUV, престъпниците обикновено се фокусират и върху висококачествени автомобили и микробуси.




За да се предпазите от бандитите, криминалната полиция съветва да не се паркират висококачествени превозни средства на пътя или необезопасени леки автомобили, ако е възможно. Вместо това такива превозни средства трябва да се намират в заключващ се гараж. Ако липсва тази възможност такива автомобили или мотоциклети поне трябва да се паркират на добре осветени и оживени улици.

А заключена капачка на резервоара затруднява крадеца да зарежда, съветва полицията. Съответно е препоръчително и затварянето на покрива на кабриолет. Винаги изваждайте ключа за запалване, преди да напуснете колата - дори ако отсъствате само за кратко. Това е единственият начин, по който имобилайзерът се активира.

От съображения за сигурност е забранено скриването на резервни ключове върху или в превозното средство. Защото крадците познават дори уж най-умните тайни отделения. А съдебната практика разглежда оставянето на дубликат на ключа в превозното средство като груба небрежност, която освобождава застрахователя от изплащане на обезщетения в случай на кражба на автомобил.

В съвременните превозни средства със системи за дистанционно заключване собствениците трябва също така да гарантират, че никога не оставят ключа близо до вратата на къщата или апартамента. Разбиращите в техниката крадци също подвеждат такива системи, като удължават и отчитат сигнала, изпратен от електронния ключ, след което отварят автомобила и деактивират алармената система и имобилайзера. И товгава превозното средство вече го няма. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Тестове Техника /Technics Безопасност | Safety

Проучване - ниско е доверието в автономното шофиране!

Апр 19, 2024
Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety Електромобили Tesla

Tesla намали двойно цената на системата си за автономно управление

Апр 14, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Безопасност | Safety Honda

5-звездна безопасност за Honda CR-V!

Апр 12, 2024