Skoda Monte Carlo

Електромобилността в немските автокъщи

Окт 22, 2020
Електромобилността в немските автокъщи

Електромобилността в немските автокъщи

Реклама Skoda Monte Carlo
Автокъщите в Германия изглеждат добре подготвени за бъдещото нарастващо търсене на електрически автомобили, обаче очакваният прилив на клиенти все още го няма. Защо ли е така?

Потенциалните купувачи на електрически и електрифицирани автомобили все още имат опасения относно разходите за придобиване, пробега с едно зареждане и инфраструктурата за зареждане. Това са ключови резултати от проучването за дилърство на eMobility през 2020 г. от TÜV Rheinland. За проучването си TÜV Rheinland интервюира представители на 150 автокъщи в Германия.

"Електромобилността е вече в автокъщата. Повечето от тях инвестираха много в обучение и техническо оборудване в подготовката си за електромобилност", казва д-р Матиас Шуберт, вицепрезидент по мобилността в TÜV Rheinland - “Въпреки това автокъщите трябва да направят своите консултантски умения по електромобилност още по-ясни” - казва експертът.

Когато питат клиентите за личното им отношение към електромобилността, общо 41 процента виждат електромобилността като положителна, докато 37 процента заемат неутрална позиция по отношение на нея. 22 процента са по-скоро отрицателни по отношение на електромобилността. По-специално продавачите виждат положително електромобилността (53 процента), докато само 28 процента от управленските екипи са положителни за нея. Само 25 процента от анкетираните автокъщи очакват електромобилността да се прихване бързо, 43 процента очакват по-бавно развитие.

65 процента от всички анкетирани автокъщи заявяват, че са „много добре“ или „добре“ подготвени, само 6,0 процента казват, че са малко или изобщо не са подготвени. Според търговците най-важните фактори при подготовката за електромобилност са обучението, инвестициите в инфраструктурата за зареждане и подкрепата от производителите. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Smart Toyota

Нова моделна година на Toyota bZ4X

Апр 16, 2024
Авто Новини Мотоциклети Бизнес /Business

Покарайте в тест драйв Aprilia и Moto Guzzi

Апр 16, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Електромобили Tesla

Tesla съкращава повече от 10% от служителите си

Апр 15, 2024