Skoda Monte Carlo

Колко е добра Alexa в колата?

Окт 21, 2020
Колко е добра Alexa в колата?

Колко е добра Alexa в колата?

Реклама Opel Stock
ласовите асистенти са предназначени да улеснят ежедневието на потребителите и да подсладят свободното им време. Тези умни неща сега се използват почти навсякъде. Най-известният от дигиталните помощници определено е "Alexa" на Amazon. "Алекса" също е на разположение за автомобили от известно време на цена от 60 евро. Но дали този помощник е наистина полезен, казва списание "Auto Straßenverkehr" след тест на "Echo Auto", на "Alexa" в движение.

Дори сглобяването на малкото устройство с осем микрофона е сложно, казват експертите на търговското списание. Скобата може да бъде прикрепена само към вентилационната решетка на тестови автомобил. Държачът, на който устройството Alexa се държи магнитно, често е твърде голям и неподвижен. Веднъж инсталиран, "Alexa" се държи добре - дори на павета.

Друг проблем - докато всички останали Echo устройства се нуждаят само от WiFi, за да работят, Echo Auto се нуждае от смартфон с приложението Alexa. В противен случай Echo Auto е неизползваем. А устройството се нуждае от постоянна връзка с интернет.

Нищо не работи без връзка със сървър - според експертите дори малки задачи не могат да бъдат обработвани локално от самото устройство или от смартфона в приложението. Обхватът на функциите в автомобила е много ограничен без дисплей. Защото дори за навигация се нуждаете от смартфон - с подходящо приложение за навигация и в идеалния случай допълнителна скоба.

В крайна сметка Auto-Alexa разбира много добре водача, дори когато музиката е силна и климатикът е включен. Заключение на изпитателите - Защо трябва да похарчите 60 евро за толкова малко обслужване? Тъй като гласовите асистенти от Apple и Google, които са инсталирани на всеки смартфон, също служат за същата цел. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Тестове Audi

Първа среща с прототипа Audi e-tron GT

Апр 19, 2024
Авто Новини Тестове Техника /Technics Безопасност | Safety

Проучване - ниско е доверието в автономното шофиране!

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове BG Авто Honda

Honda ZR-V : Когато разумът надделее (Видео)

Апр 17, 2024