New Dacia Duster

PEUGEOT на Ролан Гарос - ключов играч в усилията за намаляване на емисиите на C0₂

PEUGEOT на Ролан Гарос - ключов играч в усилията за намаляване на емисиите на C0₂

PEUGEOT на Ролан Гарос - ключов играч в усилията за намаляване на емисиите на C0₂

Реклама Peugeot 408
За своята 37-ма година на партньорство с Ролан Гарос, PEUGEOT отново е в основата на турнира, който ще се проведе в Париж от 27 септември до 11 октомври.

Както всяка година марката ще бъде официален доставчик на транспортни услуги за играчи, ВИП лица и служители. Тази година 80% от този специален автопарк PEUGEOT се състои от електрифицирани автомобили (plug-in хибридни и електрически) - допълнителен тласък в посока на енергийния преход, който ще намали емисиите на CO2.

За това издание PEUGEOT ще представи международен комуникационен план, оглавяван основно от Новак Джокович, водещият играч в световната ранглиста на ATP и посланик на марката.

Специален автопарк с ниски въглеродни емисии
С автопарк от 178 предимно plug-in хибридни и електрически автомобили PEUGEOT предлага мобилност с ниски C02 емисии. Намалението на емисиите на C0₂ е повече от 60% в сравнение с Ролан Гарос през 2019 г.

Марката е горда да допринесе за този енергиен преход, като еко-отговорният партньор за мобилност на турнира.

Автопаркът се състои от 80% електрифицирани автомобили, основно PEUGEOT 508 и 508 SW HYBRID, 3008 HYBRID4, e-2008 и e-Traveller.

С новите PEUGEOT 3008 HYBRID4 и 508 HYBRID, PEUGEOT решително се ангажира с плавен енергиен преход с още по-силни усещания зад волана.

С новия SUV PEUGEOT 3008 GT HYBRID4 историята на успеха на SUV PEUGEOT 3008 се изкачва на съвсем ново ниво. Автомобилът предлага мощност, която никога преди не е постигана от стандартен модел PEUGEOT. Тази версия от най-висок клас има одобрени в съответствие с новия протокол WLTP СО2 емисии от 29(1) г/км (1,3 л/100 км) и 59 км(2) пробег в 100% електрически режим, предлага задвижване на 4-те колела и генерира еквивалента на 300 к.с. (или 220 kW).

PEUGEOT 508 и 508 SW HYBRID са с нов PLUG-IN ХИБРИДЕН двигател с мощност, еквивалентна на 225 к.с./165 kW с СО2 емисии на най-доброто ниво на пазара на хибридни автомобили.
PEUGEOT 508 HYBRID е хомологиран с СО2 емисии 29 г/км (1,3 л//100 км) и пробег от 54 км в 100% електрически режим. PEUGEOT 508 SW HYBRID е сертифициран с СО2 емисии 30 г/км (1,3 л//100 км) и пробег от 52 км в 100% електрически режим.

Новият PEUGEOT e-2008 предоставя свободата на избора между 3 типа двигатели: електрически, бензинов и дизелов.

Тъй като електрическото може да бъде магическо, този първи електрически SUV PEUGEOT отваря вратата към един нов свят на усещания. Със 100% електрическо задвижване водачът ще се наслади на нови възможности в пълна тишина и без вибрации.

PEUGEOT e-Traveller със своя 100% електрически двигател е най-добрият приятел на мобилността, когато става въпрос за бизнес и лични пътувания.

Наличен в множество конфигурации, подходящи за пътнически транспорт, с елегантен стил, без компромиси с производителността и с възможност за достъп до градските центрове с ограничения за трафика, новият PEUGEOT e-Traveller представя първокласна високотехнологична интериорна среда.

Всички автомобили в автопарка са брандирани с логото на PEUGEOT, логото на Ролан Гарос и с надпис „Official Car“ (Официален автомобил). Те подчертават и енергийния преход на марката, като носят стикер „Move to electric“ на предния капак.

Подиум PEUGEOT в центъра на турнира
На Ролан Гарос присъства специален подиум на марката, който показва новия PEUGEOT e-208.
Енергийният преход е реална възможност и затова новият PEUGEOT 208 се предлага с три възможни варианта на двигателя: електрически, бензинов или дизелов.

Новият PEUGEOT e-208 е разпознаваем на пръв поглед с неговите отличителни външни знакови елементи:
• Радиаторна решетка в цвета на каросерията,
• Двуцветни Лъвове (процес на смяна на цвета в зависимост от зрителния ъгъл),
• Монограм „e-208“ отзад и буква „e“ на задните калници.

Успехът на новия PEUGEOT e-208 е неоспорим, като на всеки 5 продадени броя PEUGEOT 208 един е e-208.
Международен комуникационен план с Новак Джокович
По време на турнира ще бъде разгърнат международен медиен план с Новак Джокович в главната роля. Той може да бъде видян и на всички банери за сайта rolandgarros.com заедно с PEUGEOT e-208.

Новак Джокович присъства и в три 30-секундни филма за хибридните и електрическите технологии на марката. Разбира се, той е посланик на марката и енергийния й преход и в нейните страници в социалните мрежи, където ще го видите основно във Facebook и Instagram.

*Източник: www.peugeot.bg Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Geely Volvo

Volvo: Сбогом, дизел, време е да си кажем чао!

Мар 29, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус Honda

Honda оглавява изложба по време на Седмицата на дизайна в Милано

Мар 29, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Електромобили Volvo

Изцяло електрическият Volvo EX30 е обявен за "Световен градски автомобил 2024“

Мар 28, 2024