Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Европейският музикален фестивал - Варна 2020 с есенно издание
Автор: Пламена Николова 10:53 / 23.09.2020Коментари (0)1064
©
17-то издание на Европейския музикален фестивал Варна тази година ще се проведе в компресиран вид през октомври, заради промените, настъпили с извънредното положение около COVID-19. В есенната програма има два концерта. Испанската фламенко звезда Давид Перес идва със спектакъла Puntal на 11 октомври, а Живко Петров трио JP3 представя новия си албум Change the Way на 18 октомври, съобщи за Varna24.bg Нина Локмаджиева.

"Ще поднесем на меломаните едно кратко издание на фестивала, който в първоначалния му разкош беше отложен само десетина дни преди първия концерт - споделя директорът на Европейския музикален фестивал – Варна, Мария Кондова. - Щастливи сме, че и тази година, въпреки необичайната обстановка, отново ще успеем да бъдем с нашата публика. Голяма част от традиционните фестивали и събития във Варна имат шанса да се проведат въпреки COVID-19 кризата. Това стана възможно благодарение на обединените усилия и традиционно доброто партньорство между варненските културни оператори и Община Варна с нейния Фонд Култура. Тежките месеци на изолация показаха на всички нас колко важна е връзката между артисти и публика и колко трудно е да се случва изкуство без обмена на енергии между тях. Нищо не може да замени живото общуване между творец и публика, което е онази сила, без която магията не е възможна.“

Първият концерт ще бъде на един от знаковите танцьори и хореографи на съвременното фламенко - Давид Перес, който ще танцува във Варна спектакъла на чувствата "Пунтал“ на 11 октомври 2020 в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център.

Давид Перес ще донесе и във Варна духа на фламенкото, който шества с неговите горещи изпълнения из Европа, Азия, Близкия Изток и Япония. Артистът съчетава многобройните си турнета в чужбина с преподавателска дейност в академията на Мануел Бетансос.

Билетите за концерта "Puntal“ на Давид Перес са на цени от 15 до 45 лв. Билети могат да се купят от касата и сайта на Фестивалния комплекс: https://fccvarna.bg/

На 18 октомври от 19:00 във Варненската опера, JP3 - емблематичното за съвременната българска джаз сцена трио – Живко Петров, пиано, Димитър Карамфилов, контрабас, и Димитър Семов, ударни, ще представи премиерно за Варна своя четвърти студиен албум "Change the Way". Това е един много свързан с Варна проект. Ярката варненска следа е видна още от снимката на кавъра с характерните варненски брегови тетраподи, направена от Димитър Семов, който е роден във Варна. Варненец е авторът и на дизайна на обложката – големият български график дизайнер Димитър Трайчев. Албумът е записан в студиото на БНР - Радио Варна, и меломаните в морския град очакват с интерес неговата премиера.

Билетите за концерта на "JP3“ на 18 октомври са на цени от 15, 20, 25, 30 и 35 лв.

Билети от Касите на ТМПЦ-Варна и Фестивалния комплекс – Варна.

Онлайн билети: https://fccvarna.bg/

Закупените билети за отменените 3 концерта от пролетния афиш на Европейския музикален фестивал – на "Сигнум“ с Алексей Герасимец, на Димитър Буров с Боян Бъчваров, както и "В света на ударните инструменти - приказно музикално пътешествие“ могат да бъдат върнати на касата на ФКЦ от 1 до 20 октомври.

Концертът на Найджъл Кенеди се отлага за пролетта на 2021. Очаква се новата дата. Всички закупени билети за този концерт ще важат без заверка за новата дата.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Наводнения 2024
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: