New Dacia Duster

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Реклама Skoda Stock
Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е безобидно малко превозно средство. Но експертите предупреждават - рискът от инциденти при карането му е значителен! Защото при квадроциклите управлението на тези превозни средства изисква много свикване, съобщават от застрахователната компания HUK-Coburg.

За съжаление рискът от инциденти, на които са изложени куададжиите е доста голям. Ето защо карането им всъщност не е подходящо за малко забавление по време на почивка, например, въпреки че често се предлагат и предлагат на пазара като забавни превозни средства.

На практика динамиката на шофиране на малките и леки четириколки бързо поражда радост. Неопитните пилоти доста бързо се предават, когато трябва да се справят с упоритата борба в боравенето с четирите колелета. Тъй като тук карането не е сравнимо с това на кола или на мотоциклет.

За това са отговорни особеностите, свързани с дизайна на машината – тя няма диференциал, който да компенсира разликите в скоростта между вътрешните и външните колела при завиване. Без него всички колела се въртят със същата скорост и в най-лошия случай дърпат превозното средство направо, вместо през завоя. Затова се налага ездачът да усвои специална техника на завиване, която е много различна от тази при мотоцикета например.



Според проучванията за произшествия на съюза на застрахователите (UDV), причините за произшествията с куади рискът от инциденти на изминат километър се оказва до два пъти по-висок отколкото за кола.

С оглед на високия риск от нараняване, свързан с този висок риск от злополука, куадажиите като мотоциклетистите не трябва да карат навън без подходящо защитно облекло. Това означава, че каската е толкова задължителна, колкото трябва да бъдат здравите ботуши и тежките ръкавици. В края на краищата нито едно от двете превозни средства няма смачкащата се зона на автомобилното купе, която поема голяма част от енергията на удара. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Тестове Техника /Technics Безопасност | Safety

Проучване - ниско е доверието в автономното шофиране!

Апр 19, 2024
Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety Електромобили Tesla

Tesla намали двойно цената на системата си за автономно управление

Апр 14, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Безопасност | Safety Honda

5-звездна безопасност за Honda CR-V!

Апр 12, 2024