Skoda Monte Carlo

Търговията с автомобили накъде?

Сеп 23, 2020
Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

Реклама Opel Stock
След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през август 2020 г. европейският пазар на леки автомобили е с 18 процента под нивото от предходната година.

Най-големите загуби са в Германия и Франция. Там търсенето е спаднало с около една пета в сравнение с предходната година. В Испания (-10,0 процента) новите регистрации също спаднаха с двуцифрени цифри. Обединеното кралство трябваше да отчете спад в продажбите от 6,0 процента. Италианският пазар остана почти стабилен.

След първите осем месеца на 2020 г. европейският пазар на леки автомобили има регистрационен обем от 7,3 милиона превозни средства. Това е с една трета по-малко в сравнение със същия период на миналата година.

На пазара на леки автомобили в САЩ (автомобили и пикапи) продажбите са намалели с 19 процента през август 2020 г., спрямо предходния месец. Продадени са общо 1,3 милиона нови автомобила. През годината до момента обемът на пазара е намалял с около една пета до 9,0 милиона леки автомобила.

За разлика от това, китайският автомобилен пазар нараства за четвърти пореден месец през август. С повече от 1,7 милиона превозни средства продажбите са почти 6,0 процента над нивото от същия месец на миналата година. Въпреки положителното развитие от май, балансът за първите осем месеца все още е отрицателен. Между януари и август 2020 г. обемът на пазара е спаднал с повече от 15 процента до 11,1 милиона бройки. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Ford GM Tesla

Още един сериозен играч в класа на EV-пикапите - GMC Sierra EV - видео

Апр 26, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Renault

Renault Captur facelift: с ново лице и Google

Апр 26, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Бизнес /Business Mazda Toyota

Новата Mazda2 Hybrid 2024 - видео

Апр 26, 2024