Skoda Monte Carlo

Новият пистов хиперкар на PEUGEOT и TOTAL (Видео)

Peugeot Le Mans Hypercar

Peugeot Le Mans Hypercar

Реклама Renault Arkana
Peugeot разкри нови подробности за програмата си за завръщане в състезанията за издръжливост на FIA- FIA World Endurance Championship (FIA WEC), през 2022 година, като разпространи първите изображения на новата си състезателна кола.

Проектът Le Mans Hypercar (LMH) на PEUGEOT и Peugeot Sport, реализиран в сътрудничество с TOTAL, ще бъде електрически хибриден хиперавтомобил, който ще разполага с мощност от 680 конски сили и четири задвижващи колела.

"Льо Ман е Светия Граал на автомобилния свят", коментира Жан Филип Импарато, изпълнителен директор на Peugeot. "Това е състезанието, което определя кой да го спечели. За нас това се равнява на 3 победи, но също така безкрайно упорство, сълзи и радост и изключителен отборен дух с TOTAL, с който ние през тази година отбелязваме 25 години сътрудничество".



От Peugeot коментират, че изборът за включване на LMH категорията е продиктуван от няколко причини, една от които е свободата по отношение на аеродинамиката, която предлага тя. "Тази категория обединява цялата наша компания и нашия обхват, който включва елементи и технологии, подобни на тези от нашите серийни автомобили", споделя Импарато. "С този ангажимент, Peugeot разкрива нова тема, тази на neo performance. Ние се връщаме в състезанията за издръжливост, защото имаме възможност развием спорта по един различен начин, с хибридизацията на горивото и електричеството. Peugeot Sport променя своята идентичност и лансира емблемата си за електрифицирани суперспортни автомобили- PEUGEOT SPORT ENGINEERED с първия си модел- 508: 360 конски сили, задвижване на четирите колела и CO2 емисии от 46 грама." Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Aston Martin

Aston Martin DBX707 – SUV с ултралукс, V8, 707 к.с. и 900 Нм!

Апр 25, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Електромобили Peugeot

Peugeot E-Expert фейслифт: старт на поръчките

Апр 25, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили Opel Seat

Opel разкрива зашеметяващото следващо поколение Grandland SUV

Апр 25, 2024