Lasurit

Електрическият F-150 на Ford ще предложи върхово ускорение и мощност (Видео)

Електрическият F-150 на Ford ще предложи върхово ускорение и мощност (Видео)

Електрическият F-150 на Ford ще предложи върхово ускорение и мощност (Видео)

Реклама Nissan X-Trail
Успоредно със стартирането на производството на изцяло новото поколение на бестселъра си F-150 в легендарния комплекс Ford Rouge Center в Диърборн, Мичиган, Ford потвърди плановете си за изграждането и на нов Rouge Electric Vehicle Center, в който ще се сглобява изцяло електрическата версия на F-150 от средата на 2022 година.

С обща инвестиция в проекта си за цялото портфолио на новата генерация на F-150 от 700 милиона щатски долара, Ford предвижда разкриването на нови 300 работни места при финализирането на изграждането на новото съоръжение, като новите работници ще бъдат разпределени между производството на батерийни елементи, хибридната версия F-150 PowerBoost и изцяло електрическата модификация на легендарния пикап.



От Ford споделят, че изцяло електрическата версия на F-150, с прототипи на която в момента се осъществяват всевъзможни изпитания за приложимост и издръжливост в реална и лабораторна среда, ще бъде най-мощното и бързо пазарно предложение в цялата история на F-150.

От американската марка анонсират също така, че интегрираната на борда на електрическият пикап батерия ще може да бъде използвана и за захранване на външни електрически уреди, а под предния му капак ще бъде оформено допълнително голямо товарно отделение.

Електрическият Ford F-150 се очаква да предложи и най-ниските експлоатационни разходи (с над 40% по-малко), както за търговски дейности, така и за частна употреба. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Дизайн / Design Екология /Ecology BMW

BMW Vision New Class X - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen атакува Индия и Южна Америка с Basalt (Видео)

Мар 27, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Renault

Новото Renault CAPTUR с премиера след седмица

Мар 27, 2024