New Dacia Duster

Новите автомобили от Maserati

Maserati Grecale

Maserati Grecale

Реклама Skoda Monte Carlo
Марката Maserati е в състояние на сериозна технологична промяна. Италианският производител на спортни автомобили дори в нея може да погледне назад към една известна традиция. С новия супер спортен автомобил MC20 марката все още се придържа към своите исторически ценности, но в същото време се насочва и към бъдещето.

Елегантният дизайн на болида се постига чрез фина координация на редица противоположности: смесица от майсторство и високи технологии, елегантност и производителност, състезателен дух и удоволствие от шофирането.

MC20, проектиран от Maserati Centro Stile в Торино, е разработен и конструиран в дома на Maserati в Модена и също ще се произвежда там. Оформя се в модерната лаборатория за иновации на Maserati и лабораторията за двигатели на Maserati. В бъдеще всички нови модели на Maserati ще се възползват от новите технологии.

В лабораторията на Maserati цифровите процеси подпомагат разработването на продукти, като използват изключителната формула с “използването на интегриран подход за определяне на приоритетите на човешкия фактор от самото начало“, казват от Maserati. Този фокус се постига в света на виртуалната симулация с изключителен хардуерно-софтуерен микс. Всъщност повече от 90 процента от динамиката на автомобила на MC20 са разработени с помощта на виртуални модели.

След представянето на Ghibli Hybrid през юли, представянето на колекцията Trofeo през август и новия супер спортен автомобил MC20, Maserati сега обявява по-нататъшните си планове за бъдещето - стратегията за електрификация Folgore и новият всъдеход Grecale вече се разработват в лабораториите.

Folgore - италиански за мълния - е името на стратегията за електрификация в стил Maserati. Тя запалва пламъка на нова енергия, която трябва да пренесе тризъбеца в бъдещето.

Новият Maserati GranTurismo и новият GranCabrio ще бъдат първите автомобили на марката, използващи изцяло електрически решения. Те са разработени в Модена и произведени в Торино. Ще има и напълно електрическа версия на MC20, която ще се произвежда в завода на Maserati в Модена.

Първата стъпка към електрифицирането на моделната гама бе Ghibli Hybrid, който стартира през юни 2020 г. Предизвикателството за Maserati беше да навлезе в света на електрификацията, без да пренебрегва основната философия и ценности на марката. Резултатът е внедряването на възможно най-добрия хибрид. Maserati избра решение, което има за цел предимно подобряване на производителността, икономия на гориво и намаляване на емисиите.

Бъдещият SUV на Maserati отново ще носи името на вятъра - на силния североизточен вятър на Средиземно море Grecale. Maserati има дълга традиция да назовава автомобилите на най-известните ветрове - просто помислете за легендарния "Mistral" от 1963 г. Едно е ясно - в Модена традицията и модерността и до днес вървят ръка за ръка. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Ford GM Tesla

Още един сериозен играч в класа на EV-пикапите - GMC Sierra EV - видео

Апр 26, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Renault

Renault Captur facelift: с ново лице и Google

Апр 26, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Audi

Новите Audi A3 и A3 Allstreet - видео

Апр 26, 2024