Lasurit

MINI Cooper SE : Електрически MINI-мализъм

MINI Cooper SE

MINI Cooper SE

Реклама Skoda Monte Carlo
Продукцията на MINI е известна със своята оригиналност, традиция и харизма, с които не може да се похвали нито една друга марка с актуална продукция на пазара. С характерната си стилистика, автомобилите на легендарната компания са винаги разпознаваеми и обичани, в това число и от малките деца.

Въпреки че корпоративното желание за спазване на основните традиции все още е определящо при MINI, настъпва време за сериозна промяна и възприемане на новото на пазара, на онова, което искат потребителите, а и на онова, което налагат международните правила и ограничения.

MINI подготвя своята първа изцяло електрическа кола от години и може би поради тази причина MINI Cooper SE е именно това, което е в момента. Един истински 100% електрически представител на своята марка, който следва традицията, която обвива компанията през всичките й години на модерно съществуване. Традицията тук е, че всяко MINI е един шикозен мъник, който може да се "озъби" на почти всеки на пътя и в същото време да достави изключително удоволствие на своя водач, благодарение на характерното си картинг-усещане по време на управлението.

MINI Cooper SE притежава всички характерни и обичани от потребителите параметри на марката- познатото и непроменено, с минимални оптимизации в предната си част, триврато купе, харизматичният си и изпълнен с история интериор, добре структурирана и лесна за употреба инфо-комуникационна и мултимедийна система, познатите закачки с контрастни елементи и възможност за персонализиране на системата за индиректно осветление на интериора... Освен разбира се изцяло електрическата задвижваща система и тематичните дизайн елементи по екстериора, част от които могат да бъдат изключени от оборудването, автомобилът не се отличава от стандартната си версия. Дори и като пътно поведение. Въпреки увеличеното си с малко над 100 килограма тегло и поради ниския център на тежестта, той е все така жизнерадостен и емоционален, все така агресивен, ако пожелаете.

Задвижването на MINI COOPER SE се осъществява посредством един електромотор с мощност от 181 конски сили, който е в състояние да ускори електрическата кола от 0 до 100 км/ч за малко над 7 секунди и да позволи на автомобила да развие максимална скорост на движение от 150 км/ч.

С общ капацитет на литиево-йонната си батерия от малко над 30 kWh, MINI COOPER SE е в състояние да предложи автономност от около 200 километра. Сериозно предимство по отношение на свободния пробег при колата може да бъде постигнат благодарение на системата за регенерация на енергия при движение по инерция или при задействане на спирачната система. Тя работи в два режима- с по-слаба регенерация и с по-агресивна, като при избор на втория, съвсем спокойно, след известен период на свикване разбира се, можете да управлявате електромобила единствено и само с педала на "газта".

По отношение на възможностите за презареждане, MINI COOPER SE предлага варианти както директно от домашната електрическа инсталация, така и чрез специално MINI ELECTRIC Wallbox зарядно и дори с до 50 kW при наличие на съответната инфраструктура. В оптимистичния вариант, презареждането на батерията до 80% за малко над 30 минути.

Първата изцяло електрическа кола на MINI остава вярна на традицията, като предлага типичното за марката пътно поведение и общо усещане, но ги надгражда с предимството на движението с едно още по- приповдигнато настроение, благодарение на незамърсяващата директно околната среда задвижваща система.

С наличната си автономност, MINI COOPER SE е в състояние да предложи свободно движение от дома до работното място през цялата работна седмица без необходимост от дозареждане, а през почивните дни да бъде и решение за кратки излети извън града. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Тестове Audi

Първа среща с прототипа Audi e-tron GT

Апр 19, 2024
Авто Новини Тестове Техника /Technics Безопасност | Safety

Проучване - ниско е доверието в автономното шофиране!

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове BG Авто Honda

Honda ZR-V : Когато разумът надделее (Видео)

Апр 17, 2024