Skoda Monte Carlo

Scania залага на електрическите камиони

Сеп 17, 2020
Scania залага на електрическите камиони

Scania залага на електрическите камиони

Реклама Peugeot 408
Производителят на камиони Scania ще разчита вече и на електрически задвижвания, които ще трябва да се предлагат в цялата й продуктова гама.

„Горди сме да обявим началото на дългосрочния ни ангажимент за електрификация на Scania“ - казва шефът на компанията Хенрик Хенриксон - "Ще пускаме електрически превозни средства за цялата ни продуктова гама ежегодно през следващите години и в момента сме в процес на реорганизация на производството си за тази цел."

От особено значение е след няколко години да бъдат въведени и електрически камиони за транспорт на дълги разстояния, които да са адаптирани към бързо зареждане по време на задължителните 45-минутни почивки за шофьорите. За Scania електрификацията на парка й от тежки търговски превозни средства е от решаващо значение, за да се постигне целта на Парижкото споразумение и да се ограничи глобалното затопляне до под 1,5 градуса по Целзий.

В началната фаза на новия си етап на развитие Scania иска да разработи и използва хибридни и напълно електрически камиони в партньорство с ориентирани към бъдещето клиенти. Мощните хибридни и електрически камиони отначало ще се концентрират върху използването им в градски условия.

Първо трябва да се извърши електрификацията на по-кратките превози, защото там енергийната инфраструктура ще се подобри най-бързо. Електрифицираният пробег непрекъснато ще се увеличава и потенциалът на електрическото товарно превозно средство непрекъснато ще нараства защото батериите ще стават все по-ефективни, по-леки и по-евтини. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Техника /Technics Бизнес /Business Камиони / Trucks Електромобили Mercedes-Benz

Клиенти тестват вече Mercedes-Benz eActros 600

Апр 19, 2024
Авто Новини Камиони / Trucks Електромобили Renault

Renault E-Tech T - един блестящо светеш камион - видео

Апр 12, 2024
Авто Новини Камиони / Trucks Mercedes-Benz

Нов Actros L от Mercedes-Benz Trucks

Апр 04, 2024