Lasurit eshop

Renault с два изцяло нови електрически кросовъра

Renault с два изцяло нови електрически кросовъра

Renault с два изцяло нови електрически кросовъра

Реклама Renault Arkana
Гамата на Renault ще включва два нови електрически кросовъра, които съчетават перфектно производителността, иновациите и съотношението цена-качество.

По-рано тази година производителите на автомобили Renault и Nissan подписаха споразумение за съюз, което предвижда обмен на платформи, технологии и производствени ресурси. По този начин компаниите планират да подобрят своята ефективност и да достигнат ново ниво. Заедно с марката Nissan френската компания възнамерява да разработи два нови изцяло електрически кросовъра.

Компаниите вече са разработили нова модулна платформа CMF-EV, която ще лежи в основата на бъдещите електрически кросоувъри. Първият модел ще бъде производствената версия на Renault Morphoz Concept, представена през пролетта на 2020 г. Въпреки факта, че той е подобен по дължина и ширина на сегашния кросовър Renault Qajar, бъдещият кросоувър ще бъде по-нисък и ще получи иновативен корпус за по-добра аеродинамична ефективност. Пробегът с едно зареждане на този нов модел се определя на около 550 км. В техническо отношение в него ще бъдат ползвани решения от Nissan Ariya.

Следващият кросовър също ще бъде електрически и ще влезе в същата пазарна ниша като Nissan Juke и Renault Captur. Очаква се моделът да заимства дизайнерски елементи от концепцията на Morphoz. Основната му разлика ще бъде в цената, която ще бъде по-ниска от тази на конкурентите. В същото време оборудването и материалите за довършителни работи ще съответстват на премиум сегмента. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Дизайн / Design Екология /Ecology BMW

BMW Vision New Class X - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen атакува Индия и Южна Америка с Basalt (Видео)

Мар 27, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Renault

Новото Renault CAPTUR с премиера след седмица

Мар 27, 2024