Opel Stock

Международната компания за споделена електромобилност SPARK увеличава авто парка си в България с над 100 електрически ŠKODA CITIGOe iV

SKODA SPARK

SKODA SPARK

Реклама Opel Stock
• Над 100 електрически ŠKODA CITIGOe iV ще бъдат на разположение на потребителите на SPARK в София
• Общият брой електромобили в SPARK в София ще достигне близо 500
• Общия авто парк на SPARK на всички пазари, на които оперира компанията, ще надхвърли 1000 споделени електрически автомобила

ŠKODA и SPARK, първата компания за споделено пътуване в България, представиха нов модел в автопарка на услугата. Първите бройки от общо над 100 електрически ŠKODA CITIGOe IV вече са на разположение на потребителите на SPARK в София. Двете компании сключиха стратегическо международно партньорство, според което над 200 електрически автомобила от модела ще бъдат добавени в услугата SPARK в България и Румъния. Началото беше дадено с добавянето на 100 коли в услугата в Румъния. Моделът ŠKODA CITIGOe iV е ексклузивен за SPARK на българския пазар. Основна финансираща институция по тази сделка в България е Райфазен Лизинг България.

SPARK оперира на българския пазар от ноември 2017 и предлага на своите потребители краткосрочен наем на електрически автомобили през мобилно приложение. Новият модел в услугата ŠKODA CITIGOe IV е оборудван с 36,8 kWh батерия, която позволява пробег до 265 км (WLTP). Цената за наем на автомобила в SPARK е 0,29 лв на минута и 60 лв за 24 часов наем.

„След почти три години на българския пазар, увеличаването на авто парка и покритието на зоните на SPARK в София остава основен приоритет за нас. Нашата цел е да предлагаме модерна и удобна споделена транспортна услуга с нулеви вредни емисии, като същевременно помагаме за разрешаването на два от най-сериозните проблеми в София – чистотата на въздуха и облекчаване на трафика. Услугата SPARK се основава на споделената икономика и предоставя на всичките си потребители лесен достъп до модерна и екологична транспортна услуга на достъпна цена. С последното увеличение на авто парка ни потребителите ни вече имат достъп до над 500 електрически автомобила от 11 различни модела – от малки градски електромобили до удобни кросоувъри.“, коментира Стефан Спасов, изпълнителен директор на SPARK Bulgaria и CFO на групата SPARK TECHNOLOGIES.

„Щастливи сме, че успяхме да реализираме тази важна сделка със SPARK и над 100 автомобила ŠKODA CITIGOe iV ще се движат по улиците на София. Така хиляди българи ще се докоснат до нашия първи електрически модел и ще се убедят в качествата му, a използвайки услугата за споделена мобилност на SPARK ще спомогнат въздухът в града ни да бъде по-чист. Глобално, усилията на ŠKODA Auto са насочени към решаването на проблемите, свързани със замърсяването на въздуха в градовете и подобряване качеството на живот в тях, ето защо планът им е до 2025 година, на пазара да има 5 напълно електрически модела ŠKODA iV. Към момента, в България предлагаме плъг-ин хибридна версия на модела SUPERB, до края на годината ще представим плъг-ин хибридна версия и т.нар. „мек хибрид“ при новото поколение OCTAVIA, а в началото на 2021 ще се появи на пазара ни и първият електрически SUV – ŠKODA ENYAQ Iv, чиято световна премиера ще се състои на 1 септември.“, коментира Иван Тодоров – управител на „Еуратек“ ООД – официалният вносител на ŠKODA AUTO в България.



SPARK е международната марка, под която оперира на европейския пазар услуга за споделена мобилност (car sharing). Tя е една от малкото в световен мащаб, която предлага на потребителите си единствено електромобили. Услугата стартира в София в края на 2017 г. в партньорство с Eldrive - най-голямата мрежа от зарядни станции за електромобили в региона с над 250 зарядни точки в България и Румъния. От юли 2019 г. SPARK оперира и в столицата на Румъния – Букурещ.

За SPARK
SPARK е водеща марка в сферата на споделената мобилност в Югоизточна Европа и Балтийските държави. Услугата предлага единствено електрически автомобили, което я отличава от голяма част от конкурентите й. Частната компания SPARK Technologies UAB (Литва) контролира дейността на услугата в Литва, България и Румъния. Компанията е основана от нейния главен изпълнителен директор Нериус Дагилис, като началото на услугата е дадено през 2016 г. във Вилнюс, Литва.


За ŠKODA Auto
• Тази година, компанията чества 125 години от създаването си през 1895, което я прави една от автомобилните производители с най-дълга история
• Актуалната гама на марката се състои от моделите: CITIGO, FABIA, SCALA, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ, KAMIQ, SUPERB.
• Продажбите в световен мащаб са 1.24 милиона автомобили за 2019.
• Принадлежи към Volkswagen Group от 1991. Volkswagen Group е един от най-успешните автомобилни производители в света. Като част от групата, ŠKODA AUTO независимо разработва и произвежда автомобили, както и компоненти като двигатели и трансмисии.

*Източник: www.skoda-auto.bg Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии