Lasurit eshop

Volvo XC90 и XC60 получиха поредното признание за сигурност

Volvo XC90 и XC60 получиха поредното признание за сигурност

Volvo XC90 и XC60 получиха поредното признание за сигурност

Реклама Renault Arkana
Моделите получиха отлична оценка от Американския институт за пътна безопасност IIHS

Volvo XC90 и XC60 получиха най-високата оценка за пътна безопасност в теста на взискателния Американски институт IIHS.

XC90 получи максималната оценка, Top Safety Pick +, докато XC60 бе отличен с Top Safety Pick, съобщи IIHS. За да получи отличие от краш тестовете, автомобилът трябва да постигне високи оценки на шест тестови ситуации, включително за пасивна и активна безопасност и защита при сблъсък: при челен сблъсък с три степени на припокриване - ниско, средно, отлично, при страничен удар, устойчивост на покрива на автомобила и дизайн на облегалката за глава на пътниците. Също така автомобилът трябва да получи високи оценки както за предотвратяване на челен сблъсък с друг автомобил, така и сблъсък с пешеходец.

За да се постигнат максимална точност при оценяване безопасността на автомобилите, към шестте категории от IIHS са добавили и ефективност на светлините. И двата варианта, предлагани на XC90, получиха висока оценка, което квалифицира модела с най-високото отличие.

За оценката за предотвратяване на ПТП с пешеходец автомобилите се оценяват спрямо три сценария, симулиращи възрастен пешеходец, пресичащ пътя от безпрепятствено положение, дете, пресичащо пътя между два паркирани автомобили, и възрастен, който върви паралелно на пътя, обърнат с гръб на движението, съобщиха от IIHS. Двата краш теста се провеждат при 20 км./ч. и 40 км./ч., а паралелният тест - 40 км./ч. и 60 км./ч.

И двата всъдехода се предлагат със стандартна Volvo система за предотвратяване на челен сблъсък, City Safety, и получиха отлична оценка при всички тестове с пешеходци.

XC90 е първият модел на Volvo, спечелил наградата за най-сигурен автомобил през 2020 г. Други два модела на Volvo, XC40 и S60 спечелиха награди Top Safety Pick по-рано тази година, съобщиха от института.

*Източник: www.volvocars.bg Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Renault

RENAULT ПРЕДСТАВЯ SYMBIOZ E-TECH FULL HYBRID

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини

PEUGEOT празнува 20 години виртуална реалност

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Jeep

Jeep® AVENGER с урбанистичен дебют в София

Апр 25, 2024