Lasurit eshop

Добре реве испанският лъв!

Добре реве испанският лъв!

Добре реве испанският лъв!

Реклама Skoda Monte Carlo
Моделът Leon е крайъгълен камък в историята на марката Seat, има вече и четири поколения и повече от 20 години “живот. Моделът помогна на марката наистина да пробие в автомобилната индустрия.

Проектиран от Джорджето Джуджаро /Giorgetto Giugiaro/, първият Seat Leon през 1999 г. бележи началото на испанската автомобилна марка в сегмента на компактните автомобили. Той имаше мощност от 180 к.с. и беше първото превозно средство на марката, надминало нивото от 150 к.с.

Второто поколение е проектирано от Уолтър Мария де Силва. В автомобилния спорт второто поколение спечели четири международни титли в първенствата на марките и пилотите на Световното първенство за туристически автомобили (WTCC) през 2008 и 2009 г.

Алехандро Месонеро-Романос отговаряше за дизайна на третото поколение като главен дизайнер. Всъщност, третото поколение Leon беше първото компактно превозно средство, което разполагаше с пълна LED технология. В допълнение, това беше първият Leon, който се предлагаше и във версии с пет врати, три врати (SC) и комби.

Една особеност, която отличава най-новия Leon, е скокът в технологиите. Алехандро Месонеро-Романос напълно ревизира външния вид на третото поколение в четвъртото в своя дизайн и му придаде повече изразителност - като в същото време задържа спортния характер на модела. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Skoda

Новата Skoda Superb Combi – видео

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове Audi

Първа среща с прототипа Audi e-tron GT

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили MINI

MINI представя най-новият член на новото семейство на MINI: MINI Aceman по време на Auto China 2024

Апр 19, 2024