Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Георги Милков разказа за уникална среща между него, Борисов и Пашата
Автор: Екип Ruse24.bg 09:41 / 13.08.2020Коментари (3)851
©
Известният журналист Георги Милков разказа за интересна случка във фейсбук между него, Бойко Борисов и Румен Николов - Пашата. Случката е от 90-те. Борисов е в охранителния бизнес, а Румен Николов - Пашата току що, заедно с негови партньори, e основал СИК.

Ето цялата публикация на журналиста:

Гледам, че много хора пускат снимки на Маджо, на Бойко Борисов с Пашата, Маргините и разни други герои от 90-те години на миналия век. Което ме връща към спомени за първата ми среща с Борисов. "Мутри вън" сега се смята за модерен лозунг, но да припомня, че през 1996 г. имаше национална кампания, наречена "Не на страха".

Патрон беше тогавашният президент на България д-р Желю Желев. А лицето на кампанията беше певецът Дони - мегазвезда по онова време. Обажда ми се той в един прекрасен зимен ден и казва: Жоре, страшна драма с едно семейство от София, мутрите ще ги убият, а полицията нищо не прави, хората са отчаяни, писали за помощ на американското посолство, дай да направим нещо и да ги спасим. Ама разбира се, викам му на Дони, нали сме "Не на страха", майната им на тия мутри, давай писмото, ще го публикувам веднага. Статията излезе на първа страница в съботния дебел брой на вестника.

Само пак да припомня, че е 1996 г., няма интернет, няма фейсбук, каквото напише "24 часа" - това е! А на първа страница аз съм написал името на Румен Николов - Пашата, когото това семейство сочи в писмото си до американския посланик като главен душманин и "един от шефовете на СИК". Сложил съм си и името над статията, да видят нашите, че съм станал сериозен журналист, а и нали сме "Не на страха", няма да се крием като мишки.

Чак в понеделник (тогава нямаше много мобилни телефони) разбирам какво съм направил. Голяма грешка! Нарушено е златно журналистическо правило - липсва гледната точка на ответната страна. Вярно, ентусиазъм, майната им на мутрите, не на страха, но все пак е трябвало да се обадя на въпросния Паша и да го питам за коментар. Става голям качамак, дандании, истории, няма да ви занимавам с подробности. В крайна сметка разбирам, че Пашата ще се възползва от правото си на отговор. Казват ми обаче, че трябва лично да ида да взема писменото възражение.

По изрично настояване на засегнатата страна. Хм... Не на страха ли?! Викам си, ей сега ме претрепаха, а в най-добрия случай Дони, президентът и американският посланик може да ми пратят портокали в травматологията. Но, какво да се прави, професия. Отивам сам-самичък на посочения адрес. Пашата не беше там. Човекът, с когото се срещнах беше Бойко Борисов. Държа се строго, но културно. Поиска ми паспорта (бяхме още с ония зелени тескерета), сне ми данните и ме накара да подпиша декларация, че съм получил отговора на г-н Николов и се задължавам да го публикувам без никакви корекции. Прочете ми лекция на тема колко е свестен Пашата и се разделихме по живо по здраво.

Публикувах едно към едно отговора на Румен Николов, което и до днес си остава най-големият негов авторски текст в медиите. Междувременно колегата Emil Spahiyski отиде на среща с Поли Пантев (който после бе екзекутиран на остров Аруба), където му бе казано, че този, дето аз го защитавам, и дето иска да избяга в САЩ, бил голям измамник. Всичко това има особено забавна предистория с поучителна за мен развръзка, но ще стане прекалено дълго, а никой не обича протяжни текстове. Само ще отбележа, че Борисов е изключително интересен персонаж, от чиято биография, погледната със “студени очи", без излишно възхищение или отвращение, би се получил след време един истински шедьовър.

 






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Те в САЩ и Брюксел не знаят нищо за Борисов. Хубаво,че сте вие осветители. А сега се сетете ,защо Запада подкрепя някого в България ,а други не. Ами щото си имат човек.Дали е купен или го държат за топките,това е техния човек тук с власт. Защо не е КУрнелия ? Ами щото те не пипат хората на Кремъл. Това е. Няма леви,няма десни. Няма бивши и настоящи мутри. Всичките са минали през мафията на политическия курвалък само ,че едните са хора на едни ,а другите на други. Всеки си е припикал територия ,чрез политици или партия.
0
 
 
Това се иска от хората мутрите ,ДС,мафиотите да бъдат изринати на боклука.Хора над 50г нямат място в политиката .Дайте им шанс защо сте се вкопчили в тези продажни мутри.
0
 
 
Тая снимка е точна илюстрация на думите му "Аз не пия- не близвам"
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: