Lasurit

Стартирана е процедура по ЗОП за 24-часов мониторинг и поддържане на тол системата

Стартирана е процедура по ЗОП за 24-часов мониторинг и поддържане на тол системата

Стартирана е процедура по ЗОП за 24-часов мониторинг и поддържане на тол системата

Реклама Nissan X-Trail
Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка - договаряне без предварително обявление по чл. 18, ал. 1, т. 8 от ЗОП, с предмет „Проактивен мониторинг и експлоатационна поддръжка и надграждане с нови функционалности на електронната система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5т. (Тол) и на база време за леки автомобили с обща технически допустима максимална маса до 3,5т. (електронна винетка)“. С възлагането й ще се осигури непрекъснат допълнителен 24-часов мониторинг, анализ за работата на електронната система и текущото й натоварване.

Електронната система за пътни такси с функционалностите, каквато е изградена у нас, изисква постоянното поддържане в работоспособност, а за това е необходим непрекъснат денонощен мониторинг на всичките й параметри, реакция преди възникването на евентуален технически проблема и превантивното му разрешаване в максимално кратък срок. В момента това се прави от IT експертите в Националното тол управление, които ще продължат да го осъществяват, но въз основа на бъдещия договор работата им ще бъде подпомогната и от външни IT експерти, което е вид „втора застраховка“ за нормалната експлоатация на системата.

По подобен начин в момента се поддържа тол системата в Чехия, а преди години е оперирана и системата в Германия.

Срокът на договора е за две години с възможност за удължаването му с още три. Стойността му за целия период от 60 месеца е до 117, 9 млн. лв. без ДДС.

*Източник: www.api.bg Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии