Skoda Monte Carlo

BMW M GmbH стартира тестовете на първото BMW M3 Туринг

BMW M3 Touring

BMW M3 Touring

Реклама Peugeot 408
Компанията потвърждава първото разширяване на портфолиото от High Performance модели с 5 врати в премиум средния клас - скоро ще се движи в околността на развойния център Гархинг до Мюнхен – Следват изпитанията на състезателна писта на Северната отсечка на Нюрбургринг

Как ви се струва да имате много голям и особено гъвкав багажник при един High Performance спортен автомобил? Това, което доскоро беше очевиден оксиморон, сега се превръща в конкретно неустоимо предложение. Няколко седмици преди световната премиера на новото BMW M3 Седан зачестиха сигналите за едно ненадминато досега разнообразие от модели в гамата на BMW M автомобилите в премиум средния клас. Новото BMW M3 Седан ще отпразнува световната си премиера още през септември 2020 година заедно с новото BMW M4 Купе. Не е тайна, че през следващата година се очаква и новият модел на BMW M4 Кабриолет. Но скоро наблюдателните минувачи ще могат да видят и прототипа на нов High Performance автомобил. В Гархинг до Мюнхен, родното място на BMW M GmbH, се работи по следващата сбъдната мечта: за пръв път в историята на BMW M GmbH портфолиото от модели ще бъде допълнено с BMW M3 Туринг.

Типичната за M динамика, съчетана с разширеното предлагане на място и интелигентната функционалност на Туринг модел – досега това беше запазено само за BMW M5. През 1992 година при второто и през 2007 година при четвъртото поколение на High Performance бизнес седанът бе допълнен и с модел Туринг. Идеята за пренасяне на тази автомобилна концепция върху BMW M3 не за пръв път въодушевява както М общността, така и инженерите на BMW M GmbH. Преди точно 20 години на базата на третото поколение на BMW M3 е създаден съответният прототип. Постигната е и поставената цел за постигане на висока гъвкавост и пълна интеграция на High Performance спортния автомобил със специфични елементи на каросерията в производствения процес на BMW Серия 3 Туринг. При шестото поколение на BMW M3 обаче нещата няма да приключат с теоретични разсъждения и опитни производствени серии.

Шестцилиндровият M TwinPower Turbo двигател под предният капак вече е монтиран. Пет врати и много гъвкав багажник са точно, което почитателите на този модел очакват отдавна.

Като четвърти вариант на модела BMW M3 Туринг отговаря на очакванията на всички клиенти, които търсят типичното за М съчетание между ориентирана към моторните спортове динамика и пригодността за всекидневието. Никога досега едно комби от премиум среден клас не е предлагало повече радост от шофирането и по-висока прецизност. Никога досега един чистокръвен състезателен автомобил не е предлагал по-висока функционалност.

Данните за мощността и динамичните характеристики вероятно ще бъдат обект на спекулации. Но широките следи, особено големите въздухозаборници отпред и четирите ауспухови накрайника не допускат никакви съмнения, че той ще е носител на иконичните гени на М и при новия вариант на каросерията.

Първото BMW M3 Туринг все още се намира в ранната фаза на своя около двугодишен процес на подготовка за серийно производство. Също като при останалите High Performance спортни автомобили на BMW M и за BMW M3 Туринг важи правилото: когато прототипът получи „Go“ за тестово шофиране по обществените пътища, това е решителната крачка по неговия път към готовност за серийно производство. Но той ще може да бъде виждан редовно не само по улиците. Също като всички други модели на BMW M интензивната програма от тестове и настройки на BMW M3 Туринг включва и Северната отсечка на Нюрбургринг. Защото дори и първото BMW M3 Туринг е преди всичко BMW M3.

*Източник: www.bmw.bg Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Volkswagen XPeng

VW ще използва електрическа архитектура на XPENG в Китай

Апр 17, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове BG Авто Honda

Honda ZR-V : Когато разумът надделее (Видео)

Апр 17, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус Nissan

Nissan Qashqai - оригиналът, сега вече още по-добър (Видео)

Апр 17, 2024