Lasurit eshop

Skoda поставя рекорд в кризата

Авг 12, 2020
Skoda поставя рекорд в кризата

Skoda поставя рекорд в кризата

Реклама Opel Stock
Автомобилната индустрия се бори с всички възможни средства срещу кризата в бранша следствие на коронакризата. И се виждат малки истории за успех. Skoda например претендира за пазарен дял от 7,0 процента в Германия през юли 2020 г. Производителят подчертава, че това е рекордна стойност в историята на компанията.

Според Skoda големият интерес към четвъртото поколение на Octavia и голямото търсене на моделите Kamiq, Karoq и Kodiq допринасят за този успех. Чешката дъщерна компания на VW казва още, че новите регистрации на електрифицираните модели Citigo iV и Superb iV се увеличават.

Общо 22 084 автомобила на Skoda са новорегистрирани в цялата страна през юли, което надвишава резултата от същия месец миналата година с 8,3%. Кумулативно марката също записа рекорд в историята си с пазарен дял от 6,2 процента за първите седем месеца на 2020 г. - точно с 0,3 процентни пункта повече в сравнение със същия период на миналата година.

"Ефектите от пандемията продължават да поставят предизвикателства за индустрията" - обяснява Франк Юргенс, говорител на ръководството на Skoda Auto Германия - „Благодарение на ангажираността и мотивацията на нашите дилъри, успяхме да задържим продажбите на сравнително добро ниво и по този начин допълнително да разширим пазарната си позиция в Германия.“

Моделът за успех остава Octavia, която зае шесто място в германската регистрационна статистика през юни 2020 г., според производителя. Освен бензиновите двигатели и турбодизелите на TSI, Octavia скоро ще се предлага и с леки хибридни версии и като плъгин хибридна версия. В допълнение има и Octavia Combi G-TEC, работеща с CNG. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

Lucid Group си осигури още 1 млрд щатски долара

Мар 28, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус BMW MINI Rolls-Royce

Нова премиум такси компания променя представите за транспортните услуги в София

Мар 27, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Audi BMW Porsche Volvo

Audi с 9 нови модела за 2 години!

Мар 27, 2024