New Dacia Duster

Какво трябва да имате предвид, когато наемате кола?

Авг 12, 2020
Какво трябва да имате предвид, когато наемате кола?

Какво трябва да имате предвид, когато наемате кола?

Реклама Peugeot 408
В средата на пандемията на коронавируса колата е предпочитано средство за пътуване. Много хора не само използват собствено превозно средство, но и наемат кола. За да избегнете гадни изненади, трябва да знаете няколко неща. ACE, вторият по големина автомобилен клуб в Германия, предоставя информация за това какво е важно при наемането на автомобил, как могат да се избегнат ненужните разходи и какво застрахователно покритие се прилага.

Ако планирате пътуването си за по-дълъг период от време, имате възможност да сравнявате цени, оферти и отзиви на клиентите на избраната наемна компания. Порталите за резервации и сравнение в интернет също могат да бъдат полезни, за да се възползвате от възможни отстъпки. Препоръчително е да резервирате автомобила под наем доста преди началото на пътуването или предвидената дата за наемане. Ако резервирате с брокер на коли под наем, често получавате допълнителна застраховка за отговорност или напълно изчерпателна застраховка за малка такса.

Съвет от експертите от ACE: Важно е да се обърне внимание на дребния шрифт в наемния договор, тъй като той често крие допълнителни разходи. Трябва да можете да анулирате вземането на колата под наем до един ден предварително, безплатно, ако е възможно и без ограничение за пробег при по-дълги пътувания или периоди на наемане.

Най-важната застраховка за всеки автомобил е застраховката за отговорност. Когато резервирате, трябва да обърнете внимание на размера на щетитеа що се отнася до застрахователното покритие, ACE съветва да сключите напълно изчерпателна застраховка и със защита от кражба. Тук разходите са ограничени в случай на малка или голяма авария. ACE препоръчва да се уверите, че гумите, джантите, покривът, подпокривното тяло и стъклата също са застраховани. Повредите възникват там особено често и могат да ви струват скъпо.

Плащането за кола под наем почти винаги се извършва с кредитна карта! Засега този метод на плащане е единственият, при който компаниите за отдаване под наем могат безопасно да блокират депозита, например ако колата е върната повредена. Ако автомобилът под наем е върнат правилно, компанията за наемане на автомобили отново ще позволи достъп до блокираната сума, а блокираната сума за депозит няма да бъде дебитирана.

Вземането и връщането на автомобила под наем трябва да се извърши заедно със служител на компанията за автомобили под наем. Когато го вземете трябва да е в перфектно състояние. В случай на очевидни дефекти, превозното средство трябва да бъде отхвърлено директно. Във всеки случай: без компромиси с безопасността на пътя! Затова ACE препоръчва проверка на прозорците и гумите за евентуални повреди.

Съществуващите щети трябва да бъдат записани в отчета за предаване. Препоръчително е също да снимате щетите с вашия смартфон. Ако при връщане на наетия автомобил няма служител и трябва да бъде предаден само ключът, трябва да се направят снимки отново, за да се документира състоянието на автомобила.

Предаването трябва да се извърши навреме и съгласно договореното с наемното дружество, за да се предотвратят високи плащания в заден план, както и проблеми в случай на застрахователна претенция. Тъй като резервираното застрахователно покритие вече не важи след изтичане на наемния период. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Dacia Renault

Новата Dacia Spring е "ценова декларация"!

Апр 23, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Honda Kia NIO Tesla Volkswagen

Най-четеното от изминалата седмица (16/2024)

Апр 21, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

В Германия спада интересът към купуване на електрически автомобили

Апр 19, 2024