Lasurit

Торта със свещи за 70-ия рожден ден на Були

Авг 12, 2020
Торта със свещи за 70-ия рожден ден на Були

Торта със свещи за 70-ия рожден ден на Були

Реклама Honda ZR-V
Седем свещи украсяват тортата за 70-ия рожден ден на това Були. Ванчето на VW вижда светлината на деня през 1950 година. С номер на шасито 20-1880, то излиза от монтажната линия на завода в Волфсбург като гълъбово син фургон от първо поколение (T1).

Доставено е до Хилдесхайм, за да работи в търговската услуга превозване на стоки. След тази мисия автобусът VW изчезва в частните колекции за почти 20 години, преди да бъде върнат в обращение от ентусиаст на микробуси в началото на 90-те години. След пълна реставрация, автомобилът е в колекцията Oldtimer на VW за търговски превозни средства от края на 2014 г.

От 1973 до 1992 г. Bulli е в колекцията на различни ентусиасти на VW. Последният собственик се опитва да се сдобие с превозното средство чрез списанието на фен клуба на „Brezelfenstervereinigung e.V.“ но не успява при първия си опит. Почти е невъобразимо от днешна гледна точка че търсенето на такъв употребяван „полезен автомобил“ по онова време не е много голямо.

Само след няколко реклами (по онова време все още без снимка и само с три реда текст), датчанинът Тони Ларсен забеляза колата и купува това Bulli по телефона без да го види на живо, след което научава, че колата има най-малкия на шасито си, познато в пазара за Bulli по това време.

С горди 42 години и по-малко от 100 000 километра на километража си, колата е прекарана в Дания с камион през 1992 година. Тъй като 19 години престой не са добри за автомобил, първо подменя най-необходимите части, за да може да шофира отново Bulli.

Тони е напълно сигурен, че колата ще остане с него дълго време и дава име на микробуса - въз основа на първия T1, който някога е бил доставен в Дания, той кръщава скъпоценния си камък „Софи“, ащото и тогава е бил наречен така.

В началото на 2000 г. той започва сложна и отнемаща време пълна реставрация, която завършва с първото пробно шофиране през пролетта на 2003 г. до срещата на притежателите на подобни VW в Бад Камберг. Това в никакъв случай не е последното пътуване на датчанина със „Софи“. Заедно те покриват повече от 20 000 километра в цяла Европа. Често на срещи с други Були-та, където „Софи“ винаги е топ-атракцията и често се награждава с титлата „Най-красив Були“. Пък и колата така или иначе е най-старата. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Ретро Авто глобус Porsche

Porsche празнува „50 години Turbo“

Апр 16, 2024