Lasurit eshop

Хиперкарът BUGATTI DIVO с първа доставка

BUGATTI DIVO

BUGATTI DIVO

Реклама Renault Arkana
Днес BUGATTI обяви, че компанията е осъществила първата, от общо 40, доставка към клиент на DIVO- хиперкарът разработен на базата на Chiron.

"Divo поставя началото на нова страница в 110-годишната историята на Bugatti", коментира Стефан Винкелман, президент на легендарната автомобилна марка. "Divo сега ще влезе в нашата история заедно с революционните хиперспортни автомобили Veyron и Chiron. Divo поставя началото на нова ера за Bugatti- ерата на модерното ръчно производство. С Divo ние създадохме произведение на автомобилното майсторство с изключителни възможности за персонализация, което е задължително за всяка Bugatti колекция".

В сравнение със “стандартната” си версия- Chiron, екстремистът Divo, който е оборудван с W-образен, 16-цилиндров двигател с 1500 конски сили, идва със сериозно оптимизирана аеродинамика, окачване и спирачна система, намалено с 37 килограма тегло, възможност за атакуване на завоите с по-висока скорост и редица други подобрения.

В резултат на нанесените промени, Bugatti Divo, което въпреки чудовищните си параметри ще има право да се движи свободно по световните пътища, е по-бързо от Chiron с внушителните 8 секундии на високоскоростната писта Нардо, а максималната му скорост на движение е електронно ограничена на 380 км/ч. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Kia

Tasman: Първи поглед към първото пикап предложение на KIA (Видео)

Апр 26, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Geely Lotus Polestar Volvo

Geely Holding с ръст от 27% за първата четвърт на 2024 година

Апр 26, 2024