Lasurit

Първото електрическо BENTLEY идва през 2026 година

BENTLEY OCTOPUS

BENTLEY OCTOPUS

Реклама Nissan X-Trail
Днес BENTLEY разкри част от вижданията на компанията по отношение на електрификацията на бъдещите си автомобили и постави началото на тригодишна развойна програма, която обещава да трансформира електрическите задвижващи системи. За целта от компанията залагат на напълно интегрирана архитектура на задна ос, която ще бъде използвана в първото изцяло електрическо Bentley при появата му на пазара през 2026 година.

Развойната програма на Bentley се нарича OCTOPUS* и ще използва материали, производствени процеси, развойни симулации и тестови цикъл от ново поколение, като крайната цел е създаването на интегрирано осово задвижване с невиждани до момента нива на интеграция на отделните компоненти.

"Имаме ясен план да предлогим всеки наш модел с фибридна опция до 2023 година, като поставихме началото с Bentayga Hybrid, а следващата ни цел в развитието на плана е изцяло електрическо Bentley до 2026 година", коментира Стефан Фишер, директор на подразделението Задвижвания на Bentley Motors.

*(Optimised Components, Test and simulatiOn, toolkits for Powertrains which integrate Ultra high-speed motor Solutions) Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Skoda

Новата Skoda Superb Combi – видео

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове Audi

Първа среща с прототипа Audi e-tron GT

Апр 19, 2024
Авто Новини Мотоциклети Техника /Technics

3-колесен верижен мотоциклет не се плаши и от най-жестокия терен!

Апр 19, 2024