Skoda Kodiaq

Това е T.50: Новата суперкола на Гордън Мъри (Видео)

T.50

T.50

Реклама Nissan X-Trail
"Само 100 човека ще споделят моята визия, автомобил създаден, за да надгради формулата на F1 по всеки възможен начин", споделя Гордън Мъри- създадетелят на един от най-емблематичните суперспортни автомобили на всички времена, McLaren F1, за изцяло новата си суперспортна кола T.50, която виждате на снимките и във видеото. "С 30 години технологичен и системен напредък, сега е подходящо време за създаването на най-великата аналогова кола за каране. Вярвам, че никоя друга компания би могла да предложи това, което ние ще предложим на пазара през 2022 година. Реализирането на тази английска суперкола ще бъде най-гордия момент за мен".

При разработката на T.50, екипът на Gordon Murray Automotive е имал основната задача да създаде възможно най-леката (само 986 килограма), аеродинамична и динамична кола, която някога се е появявала на бял свят.

Задвижващият агрегат на T.50, който е разработен от Cosworth, е най-лекото (178 килограма), най-високооборотно (развъртане до 12 100/мин) и най-мощно атмосферно "сърце" на пазара. С работен обем от 3.9 литра и V-образно разположение на 12-те си цилиндъра, моторът на суперколата е с максимална мощност от 663 конски сили при внушителните 11 500/мин, а максималинят въртящ момент се достига при 9000/мин и е 467 Нм. Предавателната кутия на автомобила е шестстепенна ръчна, като първите пет са оптимизирани специално за ускорение, а шестата за равномерно движение.



От Gordon Murray Automotive споделят, че T.50 ще предложи отлична възможност и за ежедневна употреба, с лесен достъп до седалките, багажник с вместимост от 288 литра, аудиосистема с 10 колони, свързаност за мобилни телефони с Android Auto и Apple CarPlay, и други.

Първите доставки на триместното T.50 се очаква да бъдат осъществени през 2022 година, като базовата цена на колата е определена на 2.36 млн английски лири. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Дизайн / Design Екология /Ecology BMW

BMW Vision New Class X - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen атакува Индия и Южна Америка с Basalt (Видео)

Мар 27, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Renault

Новото Renault CAPTUR с премиера след седмица

Мар 27, 2024