Opel Stock

JEEP с два “озеленени авантюриста”

JEEP с два “озеленени авантюриста”

JEEP с два “озеленени авантюриста”

Реклама Renault Arkana
Специално за auto-press.net от Ларс Валеранг, Global Press, Гросгерау, Германия

Jeep е една от класиките сред офроуд автомобилите. Чакъл, прах и кал са основен елемент от неговия арел. Но дори и подобен “авантюрист” трябва да върви в крачка с времето. Марката Jeep днес е в зелена еволюция и сега предлага plug-in хибридни задвижвания за Renegade 4xe и Compass 4xe., които стават екологичните пионери на марката.

От известно време тенденция в разработките на Jeep е увеличаването на комфорта и пригодността за ежедневна употреба. Renegade и Compass вече не са спартански офроуд пуристи, а удобни превозни средства за всякакъв начин на каране, съчетани с всичкия електронен финес, които днешните шофьори оценяват толкова високо. Така че сега на Jeep му е времето също да върви в екопосока със задвижването си.

Логото 4xe на всеки Jeep с плъгинна хибридна технология означава ефективност, производителност и отговорност. Технологията 4xe предлага най-ефективния SUV без вредни емисии в историята на Jeep.

Повишената ефективност не идва за сметка на типичните досегашни умения на моделите на марката - напротив всеки Jeep 4xe остава верен на своето призвание като автомобил с висока проходимост и в същото време подобрява преживяването при шофиране на пътя с плавен комфорт и мощно ускорение.

Високият, спонтанен и точно наличен въртящ момент на електродвигателя осигурява още по-голяма възможност за задвижване на четирите колела на всеки терен, дори при екстремно шофиране извън пътя.

Голяма част от фабричните тестове на 4xe моделите се провеждат в тестовата площадка на FCA в Aриеплог в Шведска Лапландия. В екстремни условия хибридните превозни средства Jeep се тестват за всякакви неблагоприятни условия, с които клиентите на клиентите на морката може да се наложи да се справят. Качеството, безопасноста, надеждноста и комфортът на автомобилите им трябва да бъдат гарантирани при всякакви условия.

Новото задвижване играе сериозна роля тук, защото приставната хибридна технология увеличава производителността на джипа, както способността му за офроуд, така и удобството на пътя при ежедневно шофиране.

Отвън новите модели на Jeep 4xe могат да бъдат разпознати по сините им цветни акценти за логото на Jeep на капака и багажника. Моделният надпис на Renegade 4xe има син кръст под формата на графика на задната светлина, типична за Renegade, която от своя страна напомня на тази на военните превозни средства на марката. Клапата на гнездото за зареждане над отвора на лявото задно колело е друга характеристика на технологията в моделите 4xe.

Вътрешността на моделите 4xe се различава от техните конвенционално задвижвани колеги с лоста за избор на новата шестстепенна автоматична скоростна кутия, актуализирания въртящ се превключвател на Selec с eAWD режимите 4WD Lock, 4WD Low и Hill Descent Control, включително новия спортен режим за директна отзивчива реакция на газта и управлението.

Jeep Renegade 4xe и Jeep Compass 4xe се правят в завода на FCA в Мелфи в Южна Италия. Renegade се произвежда в тази първа цялостна продукция на джипове извън Северна Америка от 2014 г. насам. Създадената там през същата година „фабрична академия“ се превърна в източник на идеи и експерименти и извор на таланти за развитие на потенциала на всички служители. Оттогава академията на компанията допринася значително за стратегията на FCA за електрификация.

Подобна стратегия включва и развитието на съоръженя за зареждане. В крайна сметка, устойчивата електрическа мобилност изисква преди всичко създаването и разширяването на мрежа от обществени и частни станции за зареждане.

В същото време трябва да се извърши преосмисляне на производството и разпределението на електроенергия. FCA разработва решения, за да отговори на тези изисквания - приблизително 3600 станции за зареждане на търговци на дребно в цяла Европа и на паркинги вървят в тази посока, както и споразуменията с Enel X и ENGIE, водещите играчи в енергийния сектор, за лесен достъп до обществените и частни пунктове за зареждане като easyWallbox.

Въз основа на друго партньорство с Digital Charging Solutions (DCS) клиентите, които изберат Jeep Renegade 4xe и Compass 4xe, ще имат достъп до „My easy Charge“, цифрова услуга, която осигурява най-голямата обществена мрежа за зареждане, управлявана от DCS. И двата хибридни джипа вече могат да бъдат поръчани от дилърите на марката. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили MINI

Новото MINI Aceman

Апр 24, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове BYD Mazda

BYD Experience Day с Yangwang U8 - видео

Апр 24, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Tesla

Tesla представи Model 3 Performance (Видео)

Апр 23, 2024