New Dacia Duster

DS се фокусира отново върху хидропневматиката

DS се фокусира отново върху хидропневматиката

DS се фокусира отново върху хидропневматиката

Реклама Honda ZR-V
Дните на легендарната класическа хидропневматика на окачването отдавна са в миналото на Citroen. Удобството на старата система на окачване би било пречка в съвременните системи за окачване. Но луксозната марка DS, с корени от Citroen, сега изгражда "активно окачване", за което се твърди, че е вдъхновено от историческата хидропневматика - дори ако реалната технология днес е друга.

При разработването на DS 7 Crossback инженерите създадоха контролирано от камера активно окачване: „DS Active Scan Suspension“. Тази технология е в състояние да открие неравности на пътя на разстояние до пет метра в областта пред автомобила, да ги предвиди и успешно комфортно да ги преодолее с помощта на непрекъснато управление на амортисьорите. При тази система всяко отделно колело се управлява независимо от всяко друго.

Предвиждането е водещият принцип на тази технология. Камера, инсталирана зад предното стъкло, заедно с четири сензора за наклон и три акселерометра, предоставя аналитични данни за пътните условия и всички движения на автомобила (включително скорост, ъгъл на управление, спирачки).

Данните се предават в реално време на компютър, който контролира всяко отделно колело независимо. Той непрекъснато настройва твърдостта на амортисьора според предадената информация. Резултататът е едновременно спокойно и динамично шофьорско поведение. Новият комфортен седан DS 9 също ще трябва да се възползва от тази технология. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Мотоциклети Техника /Technics

3-колесен верижен мотоциклет не се плаши и от най-жестокия терен!

Апр 19, 2024
Авто Новини Тестове Техника /Technics Безопасност | Safety

Проучване - ниско е доверието в автономното шофиране!

Апр 19, 2024
Авто Новини Техника /Technics Бизнес /Business Камиони / Trucks Електромобили Mercedes-Benz

Клиенти тестват вече Mercedes-Benz eActros 600

Апр 19, 2024