Skoda Kodiaq

BMW с помощ за климата в бъдеще

Юли 31, 2020
BMW с помощ за климата в бъдеще

BMW с помощ за климата в бъдеще

Реклама Opel Stock
Всички големи производители на автомобили превръщат екологичната си устойчивост в основен приоритет. BMW също така агресивно насърчава благоприятната за климата мобилност.

Шефът на BMW Оливър Зипсе обяви защитата на климата за ключова цел на компанията - "Ние ще отчитаме напредъка си година след година и ще се съизмерваме с тези цели. Това ще повлияе и на възнаграждението на борда и топ мениджмънта." Zipse обаче не каза какъв точно дял ще има изпълнението на целите за защита на климата върху възнаграждението на мениджмънта.

Компанията вижда „ключов лост“ в тази посока в благоприятно за климата развитие на производството,. Още през 2020 г. BMW разчита само на „зелено електричество“, подчертаваЗипсе. Доставчиците също трябва да изпълнят целите за намаляването на въглеродния двуокис. Новите акумулаторни клетки например трябва да се произвеждат и евентуално зареждат само със “зелено” електричество - „Нашата цел е да осигурим най-устойчивата верига за доставки в цялата индустрия“, каза Зипсе.

От гледна точка на изпълнителния директор "Премиумът и устойчивостта ще бъдат по-неразделни от всякога в бъдеще. Климатичната стратегия трябва да се прилага от закупуването на компоненти през производството до продажбите.”

По-големите лимузини и джипове също трябва да “позеленеят”. CO2 емисиите през целия живот на автомобилите трябва да бъдат намалени с поне една трета до 2030 г. Това означава, че превозното средство трябва да емитира средно една трета по-малко въглероден двуокис от веригата на доставки през производството му и през целия му експлоатационен живот, отколкото днес”.

До 2030 г. групата BMW обещава да достави на клиентите си повече от седем милиона електрифицирани превозни средства - две трети от които ще са чисто електрически автомобили, т.е. около 4,6 милиона. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Дизайн / Design Екология /Ecology BMW

BMW Vision New Class X - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Мотоциклети Техника /Technics Бизнес /Business Дизайн / Design Екология /Ecology Електромобили

Tarform разкри електрическия си мотоциклет Vera

Мар 22, 2024
Авто Новини Тестове Техника /Technics Екология /Ecology BMW Hyundai Toyota

Прототип на BMW iX5 Hydrogen в практически тест

Мар 19, 2024