Skoda Kodiaq

Първа доставка на електромобила POLESTAR 2 в Европа

Първа доставка на електромобила POLESTAR 2 в Европа

Първа доставка на електромобила POLESTAR 2 в Европа

Реклама Skoda Stock
Производителят на луксозни електрифицирани автомобили POLESTAR обяви, че в централата на компанията в Гьотеборг е била осъществена първата доставка на изцяло електрическия модел POLESTAR 2.

"Поръчах моя Polestar 2 в деня на лансирането му", коментира Стур Стенсон при доставката на електромобила. "Това е моята първа електрическа кола и имам монтирана соларна инсталация на покрива за по-лесно зареждане в домашни условия. Изчел съм всички отлични ревюта по вестниците и онлайн, и през годините съм взимал много нови коли, но това е най-значимият момент до момента".

Първият клиентски POLESTAR 2 е изпълнен в цвят Thunder и е с Charcoal WeaveTech веган интериор. С изцяло електрическо задвижване, автомобилът е оборудван с два електромотора и батерия с капацитет от 78 kWh, което дава възможност за изминаването на около 500 километра. Самият батериен блок е интегриран в пода на автомобила и допринася за по-голямата здравина на конструкцията.

С четири задвижващи колела, мощност от 408 конски сили и въртящ момент от 660 Нм, POLESTAR 2 е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за по-малко от 5 секунди, а за още по-динамично пътно поведение от компанията са предвидили възможност за поръчка на електромобила с пакет Performance, в който са включени оптимизации по окачването, спирачната система и уникални 20-цолови джанти.

Уникалното при Polestar 2 е това, че той се превръща в първата кола в света, в която ще има пълна софтуерна интеграция на продуктите на Google, в това число Google Maps, Google Assistant и други. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус

Автомобилният парк на Европа старее

Мар 28, 2024
Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety

Как да се спасите, ако колата ви потъва под вода? - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Alfa Romeo Chrysler Citroen Dodge DS DS Automobiles Jeep Lancia Maserati Opel Peugeot Vauxhall

Stellantis с нова стратегическа инвестиция

Мар 28, 2024