Opel Stock

Groupe PSA с нова модулна платформа за електромобили. Обещава автономност от до 650 километра

PSA eVMP (Electric Vehicle Modular Platform)

PSA eVMP (Electric Vehicle Modular Platform)

Реклама Opel Stock
Днес Groupe PSA обяви, че поетапно от тази година до 2025 година, компанията ще премине от използването на две платформи с възможност за вграждане на различни като енергийни източници задвижвания към две изцяло електрифицирани базови модулни решения.

Новата модулна eVMP (Electric Vehicle Modular Platform) платформа ще бъде използвана от 2023 година за разработката на нови и разнородни като класове електрически автомобили, позиционирани в C- и D-сегмента.

От Groupe PSA споделят, че eVMP платформата ще позволява вграждането на батерийни елементи с плътност от 50 kWh на метър от междуосието на съответния модел, и че това ще предложи възможност за създаването на електромобили със свободен пробег от 400 до 650 километра в реални пътни условия.

От френската компания споделят също така, че на някои пазари ще се предлагат и хибридни версии на новите модели.

"С тази eVMP платформа, Groupe PSA отново демонстрира своите възможности да бъде иноватор, като разработва за своите клиенти върхови и достъпни технологии благодарение на икономиите, които се постигат в развойната дейност и индустриалните инвестиции", коментират от френската група. "Тази глобална платформа ще направи възможно предлагането на гама автомобили, които са перфектно отговорни към околната среда, отговарят на променящите се очаквания на нашите клиенти и гарантират удоволствие от управлението и сигурност на борда, качества, които са в основата на репукацията на групата днес". Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Kia

Tasman: Първи поглед към първото пикап предложение на KIA (Видео)

Апр 26, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Geely Lotus Polestar Volvo

Geely Holding с ръст от 27% за първата четвърт на 2024 година

Апр 26, 2024