New Dacia Duster

SKODA показа интериора на електромобила ENYAQ iV (Видео)

Skoda ENYAQ iV interior

Skoda ENYAQ iV interior

Реклама Opel Stock
Само няколко седмици преди световната премиера на първата по рода си електрическа кола, разработена на базата на модулната платформа MEB, SKODA разпространи първите подробности за интериора на автомобила с помощта на скица и кратко видео.

От SKODA споделят, че във вътрешността на ENYAQ iV, световната премиера на който ще се състои на 1 септември в Прага, са използвани отговорни към околната среда материали, в това число рециклирани. Благодарение на платформата си, интериорът на електромобила обещава да предложи ново измерение по отношение на простора, като основни фактори тук са изцяло плоският под и скулптурираното на няколко нива предно табло.

По отношение на конфигурацията, от SKODA обещават, че във вътрешността на ENYAQ iV ще видим множество нови решения по отношения на материалите, цветовете и общата им комбинация, 13-инчов централен екран, нов прожекционен head-up дисплей и други, а товарното отделение на електромобила ще предложи впечатляваща вместимост от 585 литра.



С основни габарити дължина 4648 мм, ширина 1877 мм и височина от 1618 мм, ENYAQ iV ще се предлага във верси с две и четири задвижващи колела, и ще предложи свободен пробег от до 500 километра в зависимост от избора на батерия, който направят клиентите. Базовата версия на SKODA ENYAQ iV ще бъде ENYAQ iV 50, като на борда ще бъде интегриран батериен блок с капацитет от 55 kWh и електромотор в задната част на купето с мощност от 150 конски сили, а автономността ще бъде от до 340 километра. Свободният пробег се увеличава до 390 километра при избор на модификацията с 62 kWh батерия. Модификацията ENYAQ iV 80 (82 kWh батерия), която е със задно задвижване, обещава мощност от 205 конски сили и до 500 километра пробег. Съшата батерия ще бъде вградена и в двете версии със задвижване на четирите колела- 80X и vRS, които обещават мощности от съответно 266 и 306 конски сили, и пробег от до 460 километра.

Топ-версията на ENYAQ iV ще предложи възможност за ускорение от 0 до 100 км/ч за 6.2 секунди и максимална скорост на движение от 180 км/ч. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Skoda

Новата Skoda Superb Combi – видео

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове Audi

Първа среща с прототипа Audi e-tron GT

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили MINI

MINI представя най-новият член на новото семейство на MINI: MINI Aceman по време на Auto China 2024

Апр 19, 2024