Lasurit

Интересът към закупуване на елавтомобили расте яко в Германия

Юли 29, 2020
Интересът към закупуване на елавтомобили расте яко в Германия

Интересът към закупуване на елавтомобили расте яко в Германия

Реклама Opel Stock
Броят на доставките на електрически автомобили се увеличава, а интересът към купуването им расте. Според текущ анализ, въпреки отрицателните икономически ефекти на COVID-19, това гарантира положително развитие на германския пазар за електромобилност.

Съответно броят на новорегистрираните електрически превозни средства в Германия нарасна с 26 процента през април, май и юни 2020 г. в сравнение със същото тримесечие на предходната година. „Делът на електрифицираните превозни средства в общия брой нови регистрации достигна нов рекорд от 16,7 процента през цялата първа половина на 2020 г.“, казват от PwC Autofacts and Strategy &.

Зареждаемите хибриди са с особен забележим и масивен ръст от 257 процента в сравнение със същото тримесечие на предходната година - делът на напълно електрическите превозни средства е нараснал с 23 процента.

"Развитието на електромобилноста в кризата доказва, че пътят към нарастване на този стратегически важен пазарен сегмент не само се следва добре, но движението по него дори се ускорява" - заяви Феликс Кунерт от Global Automotive Lead - "Ако успехът в продажбите на електрифицирани превозни средства продължи, европейските производители на автомобили вероятно ще отговорят на новите ограничителни лимити за CO2 на ЕС още през тази година."

В момента силното потребителско търсене се спъва от все още ограничените по брой доставки или дългите им срокове. Следователно ефектите от финансовите мерки за подкрепа на електромобилноста на правителството в Германия ще се усетят по-ясно едва през следващата година. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

В Германия спада интересът към купуване на електрически автомобили

Апр 19, 2024
Авто Новини Техника /Technics Бизнес /Business Камиони / Trucks Електромобили Mercedes-Benz

Клиенти тестват вече Mercedes-Benz eActros 600

Апр 19, 2024
Авто Новини Техника /Technics Бизнес /Business Електромобили

Сега е моментът за електрически автомобил втора употреба

Апр 19, 2024