Opel Stock

Най-висока безопасност, най-добра стойност и изключителна ефективност: рецептата на IONIQ за успех

Най-висока безопасност, най-добра стойност и изключителна ефективност: рецептата на IONIQ за успех

Най-висока безопасност, най-добра стойност и изключителна ефективност: рецептата на IONIQ за успех

Реклама Renault Arkana
• Hyundai IONIQ e първият автомобил, предлагащ три електрифицирани задвижвания: hybrid, plug- in hybrid & electric
• Представен през 2016г. и обновен през 2019г.
• От своя дебют, IONIQ e непрекъснато награждаван за своята 5-звездна безопасност, ниски екслоатационни разходи и отличителен дизайн

Като първият автомобил в света, предлаган с три различни електрифицирани задвижвания, IONIQ представлява основно развитие в областта на електромобилността. Въпреки че е вярно, че гамата на силовите агрегати на IONIQ представлява значителни икономии както на емисиите на CO2, така и на разходите за гориво, елементите, свързани с шофирането на IONIQ, получиха най-много похвали: конкретно, най-високия си пакет за безопасност, отличната цялостна стойност, многократно награждаваният дизайн и изключителната ефективност. „IONIQ не е само електрическо превозно средство с ниски емисии, но и като цяло превъзходен продукт“, казва Андреас Кристоф-Хофман, вицепрезидент по маркетинг в Hyundai Motor Europe. „Осигурявайки качествени електрически превозни средства на атрактивна цена, Hyundai активно движи революцията в мобилността, като прави екологична мобилност достъпна за повече хора.“ IONIQ се предлага като hybrid, plug-in hybrid и electric.. Настоящото поколение IONIQ Electric има 36% увеличен енергиен капацитет от предишната версия и реалистичен пробег от 311 км, благодарение на модернизирана батерия с 38,3 кВтч.


5-звездна оценка за безопасност NCAP
След старта си през 2016 г., Hyundai IONIQ веднага получи 5-звезден Euro NCAP рейтинг, най-високият възможен резултат. През 2019 г. автомобилът отново получи топ оценки, след актуализация на продукта. Моделът беше похвален, че защитава своите пътници и пешеходци, като и трите електрифицирани модела са сред най- добрите в класа. Дългият списък със стандартни функции за активна и пасивна безопасност, седем въздушни възглавници, включително иновативна въздушна възглавница за коленете на водача и конструкция, коята е изградена от почти 60% високоякостна стомана допринесоха за високата класация на модела.

Победител в цената: ниската цена на собственост на IONIQ
Отличното съотношение цена / качество, което IONIQ предлага, поддържа модела популярен сред клиентите. EurotaxGlass, CAP, Auto Bild и Schwacke похвалиха модела за способността му да запазва голяма част от първоначалната си стойност година след година и той беше обявен за „Шампион по остатъчна стойност“ от Auto Bild и Schwacke две години подред. IONIQ Hybrid беше обявен за “Хибриден модел на годината“по време на наградите за автомобили 2018 Auto Express. В допълнение, независимият уебсайт за анализ на потребителите Sust-it установи, че от всички модели автомобили, налични в Европа, IONIQ е най-изгодният за шофиране, с приблизителни експлоатационни разходи от едва 0,02 евро на километър. Това, в сравнение с конкурентната стартова цена, поддържа общите разходи на IONIQ относително ниски.

IONIQ доказва висока ефективност в комбинация с най-новите дизайнерски функции и прогресивната технология на задвижването
IONIQ не е само аеродинамичен и усъвършенстван, за да повиши горивната ефективност, но и прогресивните решения за задвижването го правят един от най-ефективните автомобили в световен мащаб. Най-забележителната дизайнерска характеристика на IONIQ е неговата форма: гладките линии и плавната форма на купе го правят не само да изглежда аеродинамичен, но и придават водеща в класа стойност на въздушно съпротивление (Cd) от 0,24, което допълнително увеличава горивната ефективност чрез понижаване на коефициента на съпротивление. Обновяването на IONIQ през 2019 г. оборудва най-новия модел с актуалициран екстериор, още по-безкомпромисен пакет за безопасност и изцяло нов интериор.
Тези черти не останаха незабелязани от критиците: След излизането си, през 2016 г. IONIQ спечели заветната награда „Red Dot Design Award“ и бе похвален за изчистените си линии и силуета, наподобяващ купе. Освен това той взе домакинската награда за добър дизайн две години през 2015 и 2016 г. Дизайнът на IONIQ също беше фактор за това да бъде обявен за „Световна кола на годината при жените“ през 2017 и 2018 година.

Моделът, който ускори електрифицираната мобилност
Hyundai IONIQ не просто подготви почвата за индивидуална електрифицирана мобилност. В цяла Европа, тя предлага на различни нови клиенти възможност да се придвижват на ток. През 2017 г. Hyundai предостави над 100 единици IONIQ Electric за първия си автопарк за споделено пътуване в Амстердам. Благодарение на тази концепция, клиентите могат да събират и връщат превозното си средство навсякъде в столичния район на Амстердам. В съответствие със своята глобална стратегия за устойчивост за по-чисто бъдеще, Hyundai Motor помага за подобряване на качеството на въздуха в Холандската столица, като прави шофирането с нулеви емисии лесно достъпно.

Полицейските управления в Испания, Холандия и Великобритания също шофират без вредни емисии, благодарение не IONIQ Electric.

IONIQ Electric постига големи резултати и в България- моделът вече над една година безшумно се придвижва по улиците на София като част от услуга за споделено шофиране и допълнително помага за намаляне на нивата на финни прахови частици (ФПЧ) в столицата.

Огромният брой автомобили от семейството на IONIQ в цяла Европа и света поставят Hyundai като лидер в областта на електрическата мобилност. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Renault

RENAULT ПРЕДСТАВЯ SYMBIOZ E-TECH FULL HYBRID

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини

PEUGEOT празнува 20 години виртуална реалност

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Jeep

Jeep® AVENGER с урбанистичен дебют в София

Апр 25, 2024